Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Γεννηματά για νέα μέτρα: Ο λαός θα τους καταδικάσει σκληρά

Γεννηματά: «Μια νέα, εθνική γραμμή συνεννόησης είναι αναγκαία»Μετά τις νέες αποκαλύψεις , στο διεθνή τύπο για τη συμφωνία, καταλαβαίνουμε γιατί η Κυβέρνηση δεν μας κατέθεσε τα κείμενα που ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, υπογράμμισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του
ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Οπως αναφέρει, «όσα βγαίνουν στο φως για το 4 Μνημόνιο , αφαιρούν ακόμη και το "φύλο συκής" από την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης.
Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, περικοπές των συντάξεων, μεγάλη μείωση του αφορολόγητου. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες έρχεται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Για τους οικονομικά ασθενέστερους νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων.
Οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ουσιαστικά απελευθερώνονται, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις απλά επιβεβαιώνεται η ισχύουσα νομοθεσία του 2011. Το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους.
Γιατί πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, που επεκτείνονται ως το 2020, επιβάλλει δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.
Οι όροι αυτοί υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και διαιωνίζουν την λιτότητα. Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι. Η Κυβερνητική πλειοψηφία θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας, θα ψηφίσει, ως φαίνεται, την συμφωνία παράδοσης ηττημένου.
Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου