Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Μιχάλης Τζελέπης : «Άμεση κατάργηση του άδικου και αντιαναπτυξιακού φόρου στο κρασί και μέτρα στήριξης των οινοποιείων»

Μιχάλης Τζελέπης  : Αποδέχεται και επίσημα το ΥΠΑΑΤ την πλήρη ανικανότητά του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Μέτρου 11 στην Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία
Με ερώτηση προς τo Υπουργείo Οικονομικών, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης μαζί με τον Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου ζητούν «την άμεση κατάργηση του άδικου και αντιαναπτυξιακού φόρου στο κρασί καθώς και μέτρα στήριξης των οινοποιείων».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

                     
«Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως σας είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει με παρεμβάσεις μας στη Βουλή, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα μέτρο άδικο, αντιαναπτυξιακό και αναποτελεσματικό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τα 120 εκατ. Ευρώ που προσδοκούσε να εισπράξει η Κυβέρνηση από το φόρο στο κρασί, έχουν εισπραχθεί ελάχιστα ενώ έχουν αυξηθεί οι ποσότητες που διακινούνται χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.
Με την επιβολή του φόρου, οι συνέπειες για τις συνεταιριστικές και τις ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις της χώρας καθώς και τους αμπελουργούς και τους εργαζόμενους στον οινικό τομέα είναι καταστροφικές.
Επιπλέον, με δεδομένες τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται αλλά και την επιβάρυνση (οικονομική και ταμειακή), το δίκτυο οινοποιών, με επιστολή του, ζητά άμεσα την κατάργηση της υποχρεωτικής ογκομέτρησης δεξαμενών οινοποιείων και προτείνει, με υπεύθυνη δήλωση του ίδιου του οινοποιού, να καλύπτεται η ανάγκη πιστοποίησης της ογκομέτρησης των δεξαμενών.
Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί,  
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1.Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί;
2.Έως ότου υλοποιηθεί η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί προτίθεστε να εξετάσετε θετικά την πρόταση του δικτύου οινοποιών Κρήτης για κατάργηση της υποχρεωτικής ογκομέτρησης δεξαμενών οινοποιείων;».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου