Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΠΑΣΟΚ: Σε πρώτο πλάνο πλέον το συνέδριο της Δημ. Συμπαράταξης

Αποτέλεσμα εικόνας για φωφη γεννηματαΜετά από ένα δεκαήμερο έντονων εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στέλνουν μήνυμα για την επόμενη ημέρα. Και το μήνυμα αυτό είναι η λέξη εξωστρέφεια. Και ο στόχος σαφής: Να ξεπεράσουν τις δύσκολες ημέρες και τα συντροφικά μαχαιρώματα και να οδηγηθούν εν πλήρη τάξη και ηρεμία στο
συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με στόχο την ανασυγκρότηση του πολιτικού χώρου του κέντρου, με τρόπο που θα απαντά και στις αγωνίες και αναζητήσεις των πολιτών που θεωρούν ότι πολιτικά βρίσκονται κοντά στον χώρο αυτό.
Για την ώρα, από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά διαμηνύουν ότι τα ζητήματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ασφαλώς μια ομάδα στελεχών αρχίζει την προεργασία για το συνέδριο, ωστόσο δεν θεωρείται εφικτή η πραγματοποίησή του πριν από τις αρχές του φθινοπώρου. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά το συνέδριο της ΔΗΣΥ, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, η οποία θα αποτυπωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με μια σειρά από εκδηλώσεις. Κατ’ αρχήν, η ίδια η κ. Γεννηματά πρόκειται να πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιφέρεια, με πρώτους σταθμούς την Ημαθία, τη Φθιώτιδα, τη Λάρισα αλλά και την Ιθάκη. Παράλληλα, αναμένεται να οργανωθούν εκδηλώσεις και εντός του Λεκανοπεδίου.
Και κλιμάκιο της ΔΗΣΥ
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, κλιμάκια στελεχών της ΔΗΣΥ θα βρεθούν σε κάθε γωνιά της χώρας για την ενεργοποίηση ευρέος διαλόγου για τις πολιτικές θέσεις της Συμπαράταξης, για τα επόμενα βήματα μετασχηματισμού σε ενιαίο φορέα, για το σχέδιο «Ελλάδα», που αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Παράλληλα, προγραμματίζονται θεματικές ημερίδες για τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, την πρωτογενή παραγωγή, προκειμένου και εκεί να ακουστούν απόψεις και να συνδιαμορφωθούν θέσεις.
Στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη διαμόρφωση του προγράμματος «Ελλάδα», καθώς θεωρούν ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την ουσιαστική έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Έτσι, τα Σαββατοκύριακα 10 – 11 Ιουνίου και 17 – 18 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν αναπτυξιακές περιφερειακές ημερίδες στις έδρες των 12 περιφερειών σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τι διαφορετικός είναι ο σχεδιασμός για την Αττική, όπου πιθανότατα θα γίνουν δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, με ξεχωριστή εκείνη του Πειραιά, δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μεγαλύτερου λιμένος της χώρας, όσον αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου