Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Επρεπε να κλείσει η αξιολόγηση, επισημαίνει η Ρένα Δούρου

DOUROUΤην άποψη ότι η αξιολόγηση «έπρεπε να κλείσει» εκφράζει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», αλλά παράλληλα τονίζει ότι ο δημόσιος λόγος «πρέπει να αφορά τους τρόπους
ανάκτησης της εθνικής μας οικονομίας», γιατί «μόνον έτσι θα αποκτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία».
Η κ. Δούρου χαρακτηρίζει «σημαντικό» το γεγονός ότι μόλις έκλεισε η διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε σύσκεψη περιφερειαρχών. «Είναι σημαντικό γιατί σηματοδοτεί μια αντίληψη για αποκεντρωμένη ανάπτυξη – το κλειδί για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας», τονίζει.
Εξάλλου, η περιφερειάρχης αναφέρεται στη συμφωνία που υπεγράφη με το ΕΒΕΑ, λέγοντας ότι σε αυτή περιγράφονται ενέργειες που «είναι στα σκαριά εδώ και μήνες και αφορούν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων ανθρώπων, στις παραγωγικές τους πρωτοβουλίες». «Η πατρίδα χρειάζεται έναν υγιή ιδιωτικό τομέα, που δεν θα κάνει επενδύσεις με χρήματα του κράτους (sic), και ένα αποτελεσματικό Δημόσιο, χωρίς γραφειοκρατία», προσθέτει.
Επίσης, περιγράφει το νέο σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων ως ένα μοντέλο που «ακολουθεί τις αρχές της ανακύκλωσης, της εγγύτητας και της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τέλος, επισημαίνει την αναγκαιότητα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να είχε γίνει χθες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου