Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Διαδικασία αποζημιώσεων Ασπίς Πρόνοια & Commercial Value

Διαδικασία αποζημιώσεων Ασπίς Πρόνοια & Commercial ValueΟ Σύλλογος ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ  ενημερώνει ότι η πληρωμή των ασφαλισμένων οι οποίοι είναι αναρτημένοι στις Καταστάσεις Δικαιούχων από Ασφάλιση Ζωής, γίνεται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας και σύμφωνα με την ημερομηνία πρωτοκολλήσεως των εγγράφων πιστοποίησης, τα οποία είτε
στάλθηκαν είτε κατατέθηκαν αυτοπροσώπως στα γραφεία της εκκαθαρίσεως Λεωφ. Βασ. Σοφίας 60 Αθήνα. 
Σε περίπτωση που ένας φάκελος έχει κάποιο πρόβλημα, οι υπάλληλοι της εκκαθάρισης επικοινωνούν απευθείας τηλεφωνικά με τον ασφαλισμένο για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Εφόσον οι διευκρινήσεις δοθούν έγκαιρα η προκαταβολή θα κατατεθεί τον ίδιο μήνα στον λογαριασμό του, ειδάλλως τον επόμενο μήνα.
Η διαδικασία των πρώτων καταβολών θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου περίπου. Ο ρυθμός δεν μπορεί να είναι διαφορετικός λόγω του περιορισμένου αριθμού των εργαζομένων στην εκκαθάριση (εκκαθαρίζονται περίπου 100 συμβόλαια καθημερινά). 
Δεδομένου ότι στις πρώτες μέρες κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις πιστοποίησης, έχουν εκκαθαριστεί φάκελοι οι οποίοι έφτασαν στα γραφεία της εταιρείας μέχρι περίπου το τέλος Οκτωβρίου 2016. Σαφώς θα υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα εκκαθάρισης για τις επόμενες ημερομηνίες, αφού οι ημερομηνίες όσο περνάει ο καιρός είναι λιγότερο βεβαρυμμένες.
Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί προκαταβολές σε 7423 συμβόλαια Ασπίς Πρόνοια και σε 8046 συμβόλαια Commercial Value. Οι προκαταβολές αντιστοιχούν σε ποσοστά επί των αναγνωρισμένων ποσών ως εξής: 
Για την Ασπίς Πρόνοια:
·         5% για τα unit linked προϊόντα (συνδεδεμένα με επενδύσεις)
·         9% για τα κλασσικά αποταμιευτικά προϊόντα
·         0% για τα ομαδικά ασφαλιστήρια
Για την Commercial Value:
·         50% για τα unit linked προϊόντα (συνδεδεμένα με επενδύσεις)
·         80% για τα κλασσικά αποταμιευτικά προϊόντα
·         60% για τα ομαδικά ασφαλιστήρια
Η διαφορά οφείλεται στα ρευστά διαθέσιμα που βρίσκονται στα ταμεία της κάθε εταιρείας καθώς και στο απόθεμα του κάθε τύπου συμβολαίου.
Εφόσον κάποιος πιστεύει ότι έχει παραληφθεί των πληρωμών ή έχει κάποια άλλη ένσταση, μπορεί είτε να πάει αυτοπροσώπως στα γραφεία της εκκαθάρισης είτε να τηλεφωνήσει στα τηλέφωνα:
8005000018, 2114111215, 2114111657
Εγγυητικό κεφάλαιο
Σύμφωνα με τον νόμο 3867 το εγγυητικό κεφάλαιο θα πληρώσει το 70% της διαφοράς από το ποσόν το οποίο θα εκκαθαριστεί τελικά για κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 
Παραδείγματα:
α) αν κάποιος ασφαλισμένος λάβει από την εκκαθάριση 20% του ποσού που του αναγνωρίστηκε στην Ασπίς Πρόνοια μετά από όλες τις καταβολές που θα του γίνουν, από το εγγυητικό αναμένει να λάβει το 70% Χ (100%-20%) =56%. Συνολικά 20%+56%=76%
β) αν λάβει 0% επειδή τα ομαδικά ασφαλιστήρια δεν έχουν απόθεμα, θα λάβει 70% Χ (100%-0%)=70% συνολικά
γ) αν λάβει από την εκκαθάριση 90% του ποσού που του αναγνωρίστηκε στην CommercialValue μετά από όλες τις καταβολές που θα του γίνουν, από το εγγυητικό αναμένει να λάβει το 70% X (100%-90%) =7%. Συνολικά 90% + 7%=97%.
Οι πληροφορίες δίνονται με την επιφύλαξη ότι ο νόμος 3867 θα εφαρμοστεί ως έχει και γι αυτό ο Σύλλογός μας πιέζει προς πάσα κατεύθυνση για την άμεση εφαρμογή του. 
Για τον λόγο αυτό σήμερα χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο την στήριξη των μελών μας καθώς και όλων των ασφαλισμένων. Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε, όπως ενωμένοι έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα μέχρι σήμερα, περνώντας μέσα από εκατοντάδες αντίξοες συνθήκες.
insuranse
eea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου