Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Σε ιδιώτη ο Μπουτάρης για την αποκομιδή 1.500 τόνων σκουπιδιών - Κανένα απορριμματοφόρο σήμερα στους δρόμους

Μπουτάρης: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος το 2019
Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας θα συνεχίσει να παρουσιάζει και σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθώς περισσότεροι από 1.500 τόνοι σκουπιδιών παραμένουν μέσα και έξω από τους κάδους απορριμμάτων. Την ίδια ώρα οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν
αφόρητη δυσοσμία και αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε την απειλή του προς τους εργαζόμενους πράξη και προχώρησε στη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία. Η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια αναφέρει ότι ο Δήμος θα διαθέσει 192.000 ευρώ για τρεις ημέρες αποκομιδής (400 τόνοι ημερησίως). Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα γίνει γνωστό αύριο στις 10:30.
Η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτη για να καθαρίσει η πόλη εξόργισε τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι αποφάσισαν κατά τη σημερινή ημέρα να εμποδίσουν τον στόλο απορριμματοφόρων ασφαλείας να εξέλθει από το αμαξοστάσιο του Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα δεν θα μαζευτεί από τους κάδους ούτε μία σακούλα σκουπιδιών. Οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα σχέδια Μπουτάρη για εμπλοκή ιδιώτη. «Αύριο θα επιχειρήσουμε να εμποδίσουμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας» δήλωσε στο thestival.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Κλεοπάτρα Χοροζίδου.
Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ ΟΤΑ
Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.
Ρήξη στη σχέση εργαζομένων – διοίκησης Δήμου Θεσσαλονίκης
Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι συνεννοούνταν με το Δήμο για να μπορεί υποτυπωδώς να γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων στις περιοχές που αντιμετώπιζαν εντονότερα το πρόβλημα. Μετά την απόφαση Μπουτάρη για ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη φαίνεται πως η ανοιχτή γραμμή εργαζομένων με τη διοίκηση έχει κλείσει. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αύριο μπαίνει ιδιώτης και καθαρίζει η πόλη» δήλωσε στο thestival.gr ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Θωμάς Ψαρράς. Δεν αποκλείεται η διοίκηση να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αυριανού διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου