Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τραγωδία στο Λονδίνο: Νεκροί και 50 τραυματίες από φωτιά σε πύργο 24 ορόφων

Τραγωδία στο Λονδίνο: Νεκροί και 50 τραυματίες από φωτιά σε πύργο 24 ορόφων – Δείτε απευθείας εικόναΣε τραγωδία εξελίσσεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1.00 τοπική ώρα στον πύργο διαμερισμάτων Grenfell στο δυτικό Λονδίνο, καθώς, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών, ενώ οι τραυματίες έχουν
αγγίξει τους 50.
Η αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι απροσδιόριστος.
Η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο, μία μαρτυρία αναφέρει ότι προήλθε από βραχυκύκλωμα σε ψυγείο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πύργος Grenfell είχε 120 διαμερίσματα και 24 ορόφους και βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate, στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, από την πρώτη στιγμή, έχει κινητοποιηθεί με περισσότερους από 200 πυροσβέστες και 40 οχήματα που βρίσκονται στο σημείο καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς που κατακαίει τον πύργο από κάτω προς τα επάνω.
«Παίζοντας με την φωτιά»...συνεχείς προειδοποιήσεις των κατοίκων για την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στο Grenfell Tower
Ομάδα κατοίκων είχε διαμαρτυρηθεί εγγράφως κατ΄επανάληψιν για τους κινδύνους πυρκαγιάς στο Grenfell Tower εξαιτίας του όγκου των υλικών που είχε συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια των πρόσφατων εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου, της ελαττωματικής καλωδίωσης και της παραβίασης των κανόνων ασφαλείας.
Τον Νοέμβριο 2016, η Ομάδα Δράσης του Grenfell Tower (Grenfell Action Group) είχε απευθύνει προειδοποίηση προς τον οργανισμό που διαχειρίζεται το κτίριο, το Kensington and Chelsea Tenant Management Organisation για λογαριασμό της δημοτικής αρχής, με τον δυσοίωνο τίτλο «Παίζοντας με την φωτιά».
«Η σκέψη είναι πραγματικά τρομακτική, αλλά η Ομάδα δράσης του Grenfell πιστεύει ότι μόνο ένα καταστροφικό γεγονός θα εκθέσει την ανικανότητα και την ανευθυνότητα του διαχειριστή, του KCTMO, και θα θέσει τέλος στις επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και την παραμέληση της υγείας και των κανονισμών ασφαλείας...» από τον οργανισμό διαχείρισης του κτιρίου, αναφέρεται στο έγγραφο.
«Πεποίθησή μας είναι ότι μία σοβαρή πυρκαγιά στο κτίριο...θα είναι ο μόνος λόγος για να εντοπισθούν και να προσαχθούν στην δικαιοσύνη εκείνοι που ασκούν εξουσία στο KCTMO», αναφέρεται στο έγγραφο που καταγγέλλει ότι το 2013 οι κάτοικοι του Grenfell Tower αντιμετώπισαν σειρά περιστατικών αιφνίδιας και υπερβολικής αύξησης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλονταν σε ελαττωματική καλωδίωση, γεγονός που καταγγέλλουν ότι καλύφθηκε από τον οργανισμό διαχείρισης, ο οποίος αρνήθηκε να ερευνήσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου