Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Oδ. Κωνσταντινόπουλος : Άμεσα η Κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φωτογραφία του Odysseas Konstantinopoulos A.«Άμεσα η Κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εκτιμήσει τις ζημιές»
Μαζί με τον Βουλευτή Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης επισκεφθήκαμε
σήμερα τις περιοχές της Αρκαδίας που επλήγησαν από τη θεομηνία της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Σκυρίτιδας (Αλεποχώρι, Βούρβουρα, Βλαχοκερασιά, Πηγαδάκια) του Δήμου Τρίπολης.
Κατά την επίσκεψή μας, είχαμε την ευκαιρία να δούμε την ολική καταστροφή που προκλήθηκε σε καλλιέργειες οπωροφόρων (καστανιές, κερασιές, μηλιές), κηπευτικών (πατάτες και παραγωγή σπόρου πατάτας, ντομάτες) και ζωοτροφών (καλλιέργειες σιταριού, βρώμης, βίκου και κριθαριού), να συνομιλήσουμε με τους παραγωγούς και να ενημερωθούμε αναλυτικά για την έκταση και το μέγεθος της καταστροφής. Επίσης, ενημερωθήκαμε για τις καταστροφές που έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Καλούμε την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή να κηρύξουν τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εκδοθεί άμεσα η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, ώστε οι παραγωγοί να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις. Στην απόφαση αυτή θα συμπεριληφθούν: η παράταση υποβολής ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες, οι ρυθμίσεις για ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις, οι ρυθμίσεις των πληρωμών της ΔΕΗ και των άλλων κοινωφελών επιχειρήσεων, καθώς και η δυνατότητα για τη ρύθμιση των επαγγελματικών δανείων των πληγέντων παραγωγών, όπως είχε συμβεί και με τη θεομηνία της 26ης Ιουνίου 2016.
Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευ. Αποστόλου να κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών στις πληγείσες περιοχές μέσω του ΕΛΓΑ.


Φωτογραφία του Odysseas Konstantinopoulos A.
Φωτογραφία του Odysseas Konstantinopoulos A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου