Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ώρα Αποφάσεων: Ανοίγει διαδικτυακό διάλογο με τους νέους με τη συμμετοχή Χειμωνά – Τσαυτάρη

 Ως νέος πολιτικός οργανισμός, η Ώρα Αποφάσεων «επιβάλλεται να ασχοληθεί συστηματικά με τη διαμόρφωση των προγραμματικών της θέσεων».Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση η νέα πολιτική κίνηση της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, οι διεργασίες αυτές θα αποτελέσουν καταλύτη για τη σφυρηλάτηση της ταυτότητάς της αλλά και συνεκτικό παράγοντα στην
επικοινωνία της με τους πολίτες.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Ώρας Αποφάσεων».
Τα κομματικά προγράμματα που διεκδικούν την πληρότητα συνήθως είναι βαρετά, γιατί αναγκάζονται να είναι εκτεταμένα και, συνήθως, επαναλαμβάνουν αρκετά γνωστά πράγματα. Ωστόσο, η εκπόνηση προγραμματικών θέσεων είναι πολύτιμη, γιατί συμβάλλει στην παραγωγή εμπεδωμένης πολιτικής, αναδεικνύει την αξία του δημοκρατικού διαλόγου, προωθεί τη διαβούλευση και συνεισφέρει ουσιαστικά στη δημόσια ζωή.
Στην Ώρα Αποφάσεων επιλέξαμε να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας, με ανοικτές, διαδραστικές διαδικασίες μεταξύ ειδικών, πολιτικών στελεχών και συμπολιτών μας που έχουν ενδιαφέρον για επιμέρους θέματα.
Επιλέξαμε ως αφετηρία τη συζήτηση για τους νέους -θέμα εξαιρετικά ουσιαστικό γιατί, όπως αποδεικνύεται, καθημερινά σε όλους τους τομείς γίνονται επιλογές σε βάρος του παρόντος και του μέλλοντος των νέων, δηλαδή, τελικά, της χώρας.
Στις 7 Ιουνίου, ξεκινάμε τον δημόσιο διάλογο στην ιστοσελίδα μας www.oraapofaseon.gr, με τα ακόλουθα θέματα αιχμής:
Ένταξη των νέων στην παραγωγή και στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες (στον πρωτογενή τομέα, στις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, στα logistics)
Κοινωνική πολιτική για τους νέους – Ασφαλιστικό μέλλον
Ενσωμάτωση των Brain Drainers.
Ένταξη των νέων στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι
Στον διάλογο θα παρέμβουν, με κείμενά τους αλλά και με συμμετοχή σε θεματικά διαδικτυακά chat ή εκδηλώσεις, τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών που συγκροτήθηκε για το εγχείρημα, στην οποία συμμετέχουν:
– Ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Παραγωγής και Μεταφορών στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ
– Η Μαρίλη Μέξη, Υπεύθυνη Έρευνας και Ανάπτυξης στο Institute of Citizenship Studies του Πανεπιστημίου της Γενεύης
– Ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής του ΜΙΤ
– Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
– Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, Καθηγητής Γενετικής του Αριστοτέλειου Παμενιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξςη και Τροφίμων
– Ο Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας.
Η πρόσκληση για συμμετοχή στη διαδικασία δεν αφορά μόνον όσους είναι ενταγμένοι στο πολιτικό μας σχήμα, αλλά και κάθε άλλο συμπολίτη που επιθυμεί να συμβάλει, διατηρώντας την πολιτική του αυτοτέλεια. Κάνουμε σαφές ότι η συμμετοχή στην Επιτροπή Ειδικών δεν συνεπάγεται ένταξη στην Ώρα Αποφάσεων.
Η Ώρα Αποφάσεων θέλει να πρωτοστατήσει στην έξοδο από την κρίση και την ύφεση, με ελληνικό σχέδιο και Έλληνες υλοποιητές. Για να αλλάξει η Ελλάδα, χρειάζεται να στραφεί στην παραγωγή αντί για τον παρασιτισμό, αλλά και να βάλει στο επίκεντρο την ένταξη των νέων στην παραγωγική διαδικασία και την πολιτική ζωή. Ξεκινάμε τον διάλογο για να συμβάλουμε στον μετασχηματισμό των κατεστημένων δομών, των θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνικής οργάνωσης, με γνώμονα την ανάπτυξη της παραγωγής και τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης.
Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν οι κλειστές πόρτες προς το μέλλον για τους νέους, δηλαδή για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου