Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ο Μ. Τζελέπης καλεί τον Σπίρτζη σε ανοιχτό διάλογο για την δημιουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στον Οδικό άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης


Μιχάλης Τζελέπης - σκληρή κρητική στη Κονιόρδου ... «Τώρα θυμήθηκε να επισκεφθεί την Αμφίπολη;»
Λιμάνι Θεσσαλονίκης» επανέφερε το θέμα στην Βουλή με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 980/7-6-2017 Επίκαιρη Ερώτησή του και καλεί σε «ανοιχτό διάλογο» τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη για την ανάκληση της «καταστροφικής αυτής απόφασης για τον Ν. Σερρών», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Βουλευτής.

Ειδικότερα, στην αρχή της Επίκαιρης Ερώτησής του, ο κ. Τζελέπης υπογραμμίζει ότι: «Ολέθρια και καταστροφική είναι η απόφαση της Κυβέρνησης για την δημιουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στον Ν. Σερρών: στον Προμαχώνα, στο Στρυμονικό Σερρών και έξω από τη Θεσσαλονίκη (Λαγκαδά Ν. Σερρών). Οι επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Ν. Σερρών θα είναι οδυνηρές. Η επιλογή αυτή θα μειώσει δραματικά, την αναπτυξιακή προσφορά του οδικού άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης, αφού η χρήση του από ΙΧ και φορτηγά, θα έχει πολύ υψηλό κόστος. Επιπροσθέτως, θα μειώσει την γεωστρατηγική σημασία του Οδικού άξονα, όπως και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αφού τα διερχόμενα οχήματα στον διευρωπαϊκό άξονα, θα προτιμήσουν φθηνότερες επιλογές, μέσω της Τουρκίας και άλλων χωρών της περιοχής, όπως επίσης θα επιβαρύνει, ακόμη περισσότερο, το Περιφερειακό δίκτυο των Σερρών και του Κιλκίς και ιδιαίτερα τον δρόμο Πετρίτσι -Ροδόπολη -Δοϊράνη-Κιλκίς».
            Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής αιτείται μέσω της Επίκαιρης Ερώτησής του «ανοιχτό, μετωπικό διάλογο» προκειμένου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να του απαντήσει πρώτον εάν σκοπεύει να ανακαλέσει την απόφαση για την δημιουργία των 2 νέων σταθμών στον οδικό άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης και δεύτερον εάν είναι αρνητικός προς αυτήν την κατεύθυνση να του γνωστοποιήσει εάν προτίθεται να προβεί στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα εξαιρεί όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Ν. Σερρών από την καταβολή του τέλους των διοδίων σε όλο το μήκος του άξονα Σερρών-Θεσσαλονίκης.
Βάση του Κανονισμού της Βουλής, η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης είναι την Πέμπτη 14-6-2017.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου