Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα: Πάρτε το χαμπάρι, είστε ένας «κακός πρωθυπουργός»

Για απόλυτο εξευτελισμό του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή.Μάλιστα απευθυνόμενη  στον Αλέξη Τσίπρα και με αφορμή την λογοκρισία στο κείμενο της έκθεσης στο  οποίο
διαγωνίστηκαν οι μαθητές του λυκείου  η κυρία Γεννηματά είπε «Πάρτε το απόφαση είστε «ένας κακός πρωθυπουργός» όσο και αν κόβετε τη φράση από τα θέματα των Πανελλαδικών. «Δεν σας σώζει τίποτα».
Όσον αφορά τη συζήτηση και την ψήφιση των σημερινών τροπολογιών στη Βουλή η κυρία Γεννηματά μίλησε για  ταπείνωση  ψήφισης νέων διατάξεων που φανερώνουν κρυφές δεσμεύσεις  και «τινάζουν στον αέρα», τις δήθεν υπερήφανες κόκκινες γραμμές του Συριζα.
Η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε τις τροπολογίες,  διατάξεις της ντροπής που φυσικά το κόμμα της τις καταψηφίζει και πρόσθεσε ότι είναι
διατάξεις που δεν τολμά η κυβέρνηση  να φέρει  με την κανονική Κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά επιχειρεί  να περάσει  άρον-άρον, χωρίς ουσιαστική συζήτηση,  ως τροπολογίες στην επικύρωση μιας διεθνούς σύμβασης για την αλιεία. «Όμως κανένας δεν θα πιαστεί στα δίχτυα σας αυτή τη φορά. Απαξιώνετε βάναυσα τον θεσμό του Κοινοβουλίου. Αρνηθήκατε να δώσετε τον λόγο στους βουλευτές. Η συζήτηση αυτή αφορά  τη ζωή της μισής Ελλάδας κι εσείς προσπαθείτε να την ξεπετάξετε με τροπολογίες. Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία».
Η κυρία Γεννηματά εκτίμμησε  ότι στο Eurogroup της 15 Ιουνίου δεν θα πάρουμε ουσιαστικά τίποτα χειροπιαστό και θα μας μείνει μόνο το 4 Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.
«Επιτροπεία και λιτότητα, η προίκα της Κυβέρνησης σας για τις επόμενες γενιές.»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της  η πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η Κυβέρνηση  δεν μπορεί.
«Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο. Και να αφήσουν τα παραμύθια περί συνεννόησης και διαλόγου στο και πέντε. Τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο μην αναζητούν συνενόχους στην αποτυχία τους. Μόνο μια ισχυρή Κυβέρνηση ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση με ασφάλεια,μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και να προχωρήσει στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.  Να διαπραγματευθεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας  και να φέρει αποτελέσματα στο χρέος και στα πρωτογενή πλεονάσματα, να δημιουργήσει τέλος ένα αναπτυξιακό ΣΟΚ που χρειάζεται σήμερα η χώρα. Ζητάμε αλλαγή των συσχετισμών και την αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή και στην κοινωνία, ώστε να προωθηθεί η Εθνική συνεννόηση και να υλοποιηθεί μια Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια. Για να επιστρέψει η Ελπίδα για τον Ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου