Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Κρήτη: Άνεργη μητέρα έσωσε την περιουσία της

undefined
Χρέος 63.000 ευρώ έχει σε τράπεζα μια άνεργη μητέρα στην Ιεράπετρα η οποία μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που βρέθηκε ζήτησε τη συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, με τη νομική συνδρομή της Ένωσης, η δανειολήπτρια έσωσε την περιουσία με την προσωρινή διαταγή που της χορήγησε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας όπου και συζητήθηκε η αίτησή της για την υπαγωγή της στον νόμο περί των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε η άνεργη γυναίκα να πληρώνει δόση ύψους 60 ευρώ τον μήνα αντί των 400 ευρώ που έδινε μέχρι τώρα προκειμένου να εξυπηρετήσει το δάνειό της και να σώσει παράλληλα ένα οικόπεδο που έχει στην ιδιοκτησία της, ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτρια άνεργη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, χωρίς εισόδημα, την οποία στηρίζουν οικονομικά συγγενείς της.
Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει είναι ένα οικόπεδο εντός οικισμού. Με δεδομένο ότι τα εισοδήματά της είναι μηδενικά, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας αφού έκρινε ότι η αιτούσα πλοιρεί τις προϋποθέσεις ενέκρινε την υπαγωγή της στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και της χορήγησε «Προσωρινή Διαταγή» με  το ακόλουθο περιεχόμενο:
Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής
Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της  αιτούσας
Διατάσσει τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσας, ένα οικόπεδο εντός οικισμού, που αποτελεί και το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο, προστατεύοντας το, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης τον  Ιούνιο του 2018.
Ορίζει το ποσό των 60 ευρώ ως μηνιαία δόση προς την πιστώτρια Τράπεζα.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας κρίνεται σημαντική για την άνεργη μητέρα, καθώς ο δικαστής κατανόησε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια και τα παιδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου