Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

4 συλλήψεις για την επίθεση στον Μπουτάρη -Σήμερα στον εισαγγελέα

4 συλλήψεις για την επίθεση στον Μπουτάρη -Σήμερα στον εισαγγελέαΕνώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης θα βρεθούν σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο στόχαστρο το
απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Οι δύο συλληφθέντες, ένας 20χρονος κι ένας 36χρονος, Έλληνες και οι δύο- ο δεύτερος με καταγωγή από τη Γεωργία- προσήχθησαν αρχικά, και στη συνέχεια οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Ο 20χρονος παραδέχτηκε την πράξη του και είπε στους αστυνομικούς:«Θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το Γενοκτονία και άρχισα να τον χτυπάω». 
Στην συνέχεια έγιναν ακόμα τρεις προσαγωγές και συνελήφθησαν ακόμα ένας 20χρονος και ένας 17χρονος για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Για την πορεία των ερευνών συνεχής είναι η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, ενώ συλλέγονται πληροφορίες και από συλλόγους των ποντιακών οργανώσεων που από την πρώτη στιγμή έχουν καταδικάσει την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου