Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Μαραντζίδης: «Γατάκια» ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαραντζίδης:
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα που τον θέλουν ως κοινό υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μην ψάχνουμε κίνητρο πίσω από την άποψη που διατυπώνει κάποιος.

«Επειδή διαβάζω δημοσιεύματα ότι θα είμαι ο υποψήφιος δήμαρχος του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, κάνω μία έκκληση σοβαρότητας. Δεν με ενδιαφέρει κανενός είδους δημόσιο αξίωμα, αιρετό ή διορισμένο, δεν είχα ποτέ μου και ούτε θα έχω.
Μπορούμε να συζητάμε αν έχω δίκιο ή όχι στις απόψεις μου, είμαι ανοικτός σε  επικριτικά επιχειρήματα, αλλά πρέπει να είμαστε περισσότερο σοβαροί όταν ψάχνουμε πονηρά κίνητρα πίσω από την άποψη. Δεν ξεπλένω κανέναν, εμένα η δουλειά μου είναι να σκέφτομαι και να λέω αυτά που σκέφτομαι φωναχτά».
Γατάκια ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80
Ο κ. Μαραντζίδης επέμενε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στο δρόμο της κανονικότητας και της σοσιαλδημοκρατικοποιησής του και  συγκρίνοντας τον με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80 ανέφερε ότι μπροστά του είναι... γατάκι.
«Αν συγκρίνουμε το ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 1988 και τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 έως το 2108, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “γατάκια” μπροστά στο ΠΑΣΟΚ. Καταρχάς, το ΠΑΣΟΚ είχε επαφές με εξτρεμιστικές οργανώσεις, με αυταρχικά ολοκληρωτικά καθεστώτα πολύ πιο απειλητικά. Όλη την ώρα συζητάμε για τη Βενεζουέλα, αλλά η Βενεζουέλα είναι ασήμαντη στον παγκόσμιο χάρτη.  Αντίθετα ο Καντάφι και η Λιβύη τότε δεν ήταν μια ασήμαντη περίπτωση, ή η Πολωνία του Γιαρουζέλσκι.
Ομως, η μεγάλη διαφορά των δυο κομμάτων είναι η διείσδυση του ΠΑΣΟΚ μέσα στο κράτος. Το ΠΑΣΟΚ είχε οργανώσεις σκληρές με πρασινοφρουρούς που ήλεγχαν το κάθε τμήμα του κράτους. Να θυμίσω κάτι που δεν ξέρω πόσο γνωστό είναι, το ΠΑΣΟΚ έχει οργανώσεις σε κάθε μονάδα του στρατού, σε κάθε μονάδα του στρατού είχε τον κομματικό υπεύθυνο.
Και όμως, εκείνο το κόμμα, με εκείνα τα προβλήματα με την τόσο λαϊκίστικη ατζέντα άλλαξε στην πορεία του, έστω και αλλά ελληνικά και έγινε σοσιαλδημοκρατικό αλλά ελληνικά. Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεθλίβη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οταν λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατικοποιείται λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε και αλλάζει επειδή ηττήθηκε, επειδή είχε στρατηγικό αδιέξοδο. Υποχρεώνεται να αλλάξει».
Όταν γίνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα φλερτάρει ξανά με το λαϊκισμό
Ο κύριος Μαραντζίδης εκτίμησε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει αντιπολίτευση πιθανώς θα φλερτάρει ξανά με τον λαϊκισμό, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορείς να ξανακάνεις την ίδια επανάσταση δύο φορές.
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην αντιπολίτευση θα έχει τον πειρασμό να συνεχίσει την ιστορία των αγανακτισμένων. Όμως το ερώτημα είναι αν μπορείς να ξανακάνεις την ίδια επανάσταση δύο φορές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που ψήφισε και θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο. Το κόμμα που έχει ψηφίσει περικοπή συντάξεων θα μπορεί να κινητοποιήσει τους  συνταξιούχους εναντίον της Νέας Δημοκρατίας;  Αν το δούμε και αυτό θα σημαίνει ότι ο κόσμος έχει τρελαθεί.
Παρα ταύτα βλέπετε ότι το πολιτικό σύστημα κάνει πρόοδο προς την κανονικότητα συνολικά. Αν δείτε την αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με την αντιπολίτευση που έκανε ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου, είναι πολύ πιο ποιοτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου