Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Υπερψηφίστηκε το επίμαχο άρθρο για την αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια

Υπερψηφίστηκε το επίμαχο άρθρο για την αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάριαΜε 161 ψήφους υπέρ και 103 κατά, σε σύνολο 264 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το άρθρο 8 για τη δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και
αναδοχή.
Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.
Η επίμαχη διάταξη αφορά στο δικαίωμα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Προηγουμένως το νομοσχέδιο είχε υπερψηφιστεί και επί της αρχής (επίσης με μεγάλη πλειοψηφία). Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.
Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη για την αναδοχή: Φλερτάρει με τον ακροδεξιό λαϊκισμό- Εδώ δεν χωράνε μικροκομματικές σκοπιμότητες
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή χαρακτήρισε «θεσμική τομή» το σύνολο του νομοσχεδίου και κάλεσε τους πάντες να το αντιμετωπίσουν «χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες».
«Με στενοχώρια θα το πω αλλά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μπορεί να μας παραδώσει εδώ άλλο ένα μάθημα για το ποιός είναι πραγματικά λαϊκιστής και λογαριάζει το πολιτικό κόστος, και ποιός είναι κοινωνικά φιλελεύθερος, ποιός είναι προοδευτικός και ποιός συντηρητικός» είπε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, λίγη ώρα πριν από την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί του επίμαχου άρθρου.
Γεννηματά: Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση, προστατεύουμε το παιδί
«Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση, προστατεύουμε το παιδί. Τώρα είναι πραγματικά προοδευτικό», ανέφερε σε ανάρτησή-σχόλιο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου