Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πέντε μήνες με αναστολή στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

pente-mines-me-anastoli-ston-tourko-pou-sunelifthi-ston-ebroΠέντε μήνες φυλακή με αναστολή και 1500 ευρώ πρόστιμο επέβαλε στον Τούρκο εργάτη του δήμου Αδριανούπολης που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου το δικαστήριο Ορεστιάδας.

Ο 38χρονος Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή του. 
Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Είχαν προηγηθεί σήματα από το ελληνικό φυλάκιο στα οποία όμως δεν υπάκουσε.
Έτσι, αφού μπήκε για περίπου δέκα μέτρα σε ελληνικό έδαφος, Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν. 
Στην κατέθεσή του στην εισαγγελία Ορεστιάδας ο ίδιος δήλωσε πως: «μπήκε μόνο ένα μέτρο στην ελληνική πλευρά".
Ακόμη ισχυρίζεται, ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.
Την ίδια ώρα, Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα για αυτό και συνελήφθη.
Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε από την πλευρά του:
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4  το απόγευμα της Τετάρτης όταν σήμανε συναγερμός στο Ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές καθώς είδαν ένα σκαπτικό μηχάνημα να κατευθύνεται προς την ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις παραινέσεις από τους έλληνες στρατιώτες, ο οδηγός συνέχισε με αποτέλεσμα να παρέμβουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του. 
Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό, καθώς στις 20 Μαρτίου είχε συλληφθεί ένας ακόμη Τούρκος πολίτης ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα μας σε κατάσταση μέθης και του είχε επιβληθεί μετά από τις νόμιμες διαδικασίες και πρόστιμο 1500 ευρώ.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου