Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Παραίτηση Βασιλικής Σαπλατέρας από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών,Δήμου Κιλκίς


Κύριε πρόεδρε,
Δυστυχώς μια ακόμα αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική πράξη του δημάρχου με αναγκάζει να σας υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, ως μόνη
εκπρόσωπος σ` αυτό της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ.
Με την παραίτησή μου αυτή καταγγέλλω τη πράξη του δημάρχου να υπογράψει τη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα της υποχρεωτικής φοίτησης των νηπίων από την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-19, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει τη γνώμη του ΔΣ του Οργανισμού  μας.
Αποτέλεσμα εικόνας για δημαρχείο κιλκιςΧωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του όλου θέματος, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η πράξη του δημάρχου να αγνοήσει -και κατ` επέκταση να υποβαθμίσει- το Συμβούλιό μας προκάλεσε τις δημοκρατικές ευαισθησίες όλων μας, ανεξάρτητα από το εάν κι άλλα μέλη του ΔΣ θα καταγγείλουν ανοιχτά την αυθαιρεσία ή εάν θα προχωρήσουν στη παραίτηση ως πράξη διαμαρτυρίας. Κάτι, που είμαι βέβαιη ότι το επιθυμούν λόγω και των δικών τους δημοκρατικών ευαισθησιών, αλλά που λόγοι σκοπιμότητας ίσως τελικά να τους συγκρατήσουν.
Η αντίληψη που διακρίνει την λειτουργία γενικώς του Δημάρχου να μην συζητά και να μην ενημερώνει  το ΔΣ του οργανισμού όπως ευθαρσώς τόνισε στο ΔΣ και ο Πρόεδρός του, με βρίσκει αντίθετη. Γι’αυτό επιλέγω την παραίτηση μου ως έσχατη λύση, υπερασπιζόμενη το νόμιμο δικαίωμα κάθε μέλους του ΔΣ στην ενημέρωση ,στο διάλογο και τέλος στην επιλογή να έχω γνώμη. 
Με τιμή
Η δημοτική σύμβουλος Κιλκίς
Βασιλική Σαπλατέρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου