Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ο Καμίνης απέκλεισε κάθε συμμετοχή στην Ανάπλαση Α.Ε. του Φλαμπουράρη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Καμίνης απέκλεισε κάθε συμμετοχή στην Ανάπλαση Α.Ε. του ΦλαμπουράρηΜπορεί η σύσταση της «Ανάπλασης Α.Ε.», της νέας κρατικοδίαιτης εταιρείας υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη, να αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, οι αντιδράσεις ωστόσο δεν δείχνουν να κοπάζουν για το νέο «δημιούργημα» της
κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε εκ νέου λόγο για θεσμικό έκτρωμα στο οποίο ο δήμος της Αθήνας δεν πρόκειται να συμμετάσχει.Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε απόπειρα υποκατάστασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε βασικές της αρμοδιότητες μέσω της νεοσύστατης εταιρείας του Δημοσίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί προκλητικά το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που με κόπο κατήρτισε και υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων, το οποίο μάλιστα όπως επεσήμανε, φέρει τις υπογραφές 17 υπουργείων.
Ο δήμος Αθηναίων δεν θα συμμετάσχει στη διοίκηση της νέας εταιρείας, έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, ξεκαθάρισε ο κ. Καμίνης, καθώς «οι πολίτες που εκπροσωπεί και η υπεύθυνη πολιτική που ασκεί, δεν του επιτρέπουν, ούτε να διαγράψει το σχέδιο, που με τόσο μόχθο εκπόνησε για την Αθήνα, ούτε να αρκεστεί σε ρόλο παρατηρητή σε αποσπασματικά, εμβαλωματικά, νεφελώδη και πολιτικάντικα σχέδια, από τα οποία, δεκαετίες τώρα, υποφέρει η πρωτεύουσα».
Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής της ΔΗΣΥ, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Ανάπλαση της Αθήνας, θεσμικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προκλητικό.
Όπως είπε η ΔΗΣΥ δεν μπορεί παρά να το καταψηφίσει, διότι  δημιουργεί μια νέα, άχρηστη κρατική εταιρεία, με δυνατότητα διορισμού απεριόριστων κομματικών στελεχών.
«Επί 3,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πόλης, παρά μόνο οδήγησε σε χρεωκοπία τις αστικές συγκοινωνίες που παρέλαβε το 2015 ως πλεονασματικές», παρατήρησε, υπογραμμίζοντας πως  δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από τις προ ενός έτους εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για το μέλλον της Αθήνας (δείτε την ομιλία Μανιάτη στο παρακάτω βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου