Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Το Μουντιάλ ξεκίνησε! Επική ματσάρα και... Πορτογαλία - Ισπανία 3-3, με χατ - τρικ Ρονάλντο

Σε ένα ματς απίστευτης ποδοσφαιρικής ομορφιάς, το οποίο πιθανόν να αναδειχθεί και ως κορυφαίο του Μουντιάλ της Ρωσίας, Πορτογαλία και Ισπανία ήρθαν ισόπαλες με 3-3, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ, τον Ντιέγκο Κόστα δύο γκολ και
τον Νάτσο το πιο εντυπωσιακό τέρμα της αναμέτρησης.

Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν πώς και πώς την πρώτη δυνατή μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ανάμεσα στις δύο ομάδες και αναμφίβολα δικαιώθηκαν.
Τον "χορό των γκολ" άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, που νωρίτερα κέρδισε ο ίδιος από ανατροπή του Νάτσο.
Μάλιστα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με αυτό το γκολ σκόραρε σε 4ο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο (2006-2010-2014-2018), επίτευγμα που έχουν να επιδείξουν μονάχα οι Πελέ, Κλόζε και Ζέλερ.
Η απάντηση για τους Ισπανούς ήρθε στο 24' με τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος με όμορφη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούι Πατρίσιο.
Ωστόσο, ένα λεπτό πριν λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο CR7 έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του με σουτ έξω από την περιοχή, γκολ το οποίο χρεώνεται και στον Νταβίδ ντε Χέα, καθώς του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια.
Η ομάδα του Ιέρο, ο οποίος πραγματοποίησε ντεμπούτο με τους "Φούριας Ρόχας", έφερε...τούμπα το ματς μέσα σε 4 λεπτά.
Στο 54΄ οι Ισπανοί εκτέλεσαν άψογα την κομπίνα, ο Ινιέστα σέντραρε, ο Μπουσκέτς πήρε την κεφαλιά και ο Ντιέγκο Κόστα από κοντά και... ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νάτσο με σουτ-οβίδα εκτός περιοχής, που πήρε τρομερά φάλτσα, σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Εθνικής και έβαλε μπροστά τους Ισπανούς με 3-2.
Τον τελευταίο λόγο είχε, όμως, ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος με μια εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ, διαμόρφωσε το τελικό 3-3. O Ρονάλντο έσπαε ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς έγινε ο γηραιότερος που πετυχαίνει χατ-τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας 33 ετών και 130 ημερών. 
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Φόντε, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες (68’ Ζοάο Μάριο), Μπερνάρντο Σίλβα (69’ Κουαρέσμα), Γκονζάλο Γκέδες (80’ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα (69’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Ίσκο, Σίλβα (86’ Λούκας Βάθκεθ), Ντιέγκο Κόστα (77’ Ιάγκο Άσπας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου