Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Διεγράφη από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο Μπαρμπαρούσης - Το παραλήρημα στη Βουλή, η μήνυση Καμμένου-Κουβέλη και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής έκανε γνωστό ότι οΚωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία
βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» ανεφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής το πρωί της Παρασκευής από το βήμα της Βουλής πρότεινε πραξικόπημα και ζήτησε τα κεφάλια των Τσίπρα, Καμμένου και Παυλόπουλου.
"Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!" είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των βουλευτών που βρίσκονταν στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλε η ΝΔ.
Τον λόγο έλαβε αμέσως ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος σε έντονο ύφος, τόνισε ότι επρόκειτο για ευθύτατο κάλεσμα σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού πολιτεύματος και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για εσκεμμένη κλιμάκωση που θέλει να προκαλέσει βίαια επεισόδια και διχασμό στον Ελληνικό λαό. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν μέτρα και θα εισηγηθεί να γίνει έκτακτη διάσκεψη προκειμένου να απομακρυνθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:
Παρέμβαση Κοντονή- Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως "στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας", ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.
Μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για τις δικές του ενέργειες.
Ποινική δίωξη και άρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Καμμένος
Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής, ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
"Διεπράχθησαν σοβαρές προσβολές του πολιτεύματος αλλά και του στρατεύματος. Ο κ. Μπαμπαρούσης, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα αλλά και βαριά προσβολή προς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν μπορεί οι Ένοπλες Δυνάμεις να καλούνται να παραβιάσουν το Σύνταγμα, να καταπατήσουν την αρχή του πολιτεύματος και να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές , σέβονται τη βουλή, τα κόμματα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και κανείς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις" τόνισε ο κ. Καμμένος.
"Κατά τη διάρκεια του ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινικού κώδικα του πρώτου κεφαλαίου περί προσβολών του πολιτεύματος και συγκεκριμένα του άρθρου 134 που αναφέρεται σε εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 που αναφέρεται σε προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ζητώ από τη δικαιοσύνη όμως άμεσα ασκηθεί ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα κατά του βουλευτή Μπαμπαρούση και κατά της Χρυσής Αυγής. Όπως επίσης ζητώ από το σύνολο της ολομέλειας να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμόζει νόμους. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας" πρόσθεσε.
Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αφήνεται σκιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και να καλούνται αυτές να καταλύσουν το πολίτευμα.
Δείτε το βίντεο:
Μήνυση κατά του Μπαρμπαρούση κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο Καμμένος και Κουβέλης
Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της Χρυσής ΑυγήςΚωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.
Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε:
«Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.
Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχησαν πολύ ακριβά στη χώρα.
Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».
Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων.
Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.
Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου