Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Παραλήρημα Χρυσής Αυγής: Ζήτησε πραξικόπημα, να συλλάβει ο στρατός Παυλόπουλο και Τσίπρα

Παραλήρημα Χρυσής Αυγής: Ζήτησε πραξικόπημα, να συλλάβει ο στρατός Παυλόπουλο και ΤσίπραΘύελλα προκάλεσε στη Βουλή η ευθεία προτροπή για στρατιωτικό πραξικόπημα από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.Ο βουλευτής κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.
Ο κ. Μπαρμπαρούσης συνέχισε να προκαλεί φωνάζοντας «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», ενώ ξεπερνώντας κάθε χυδαιότητα είπε για τον Πάνο Καμμένο: «Καμμένε, να έρθεις με φουστίτσα πάνω στο μικρό μου πόνυ».
Στην πρωτοφανή πρόκληση κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής, η οποία ήρθε μεν με την ψήφο του λαού, κάλεσε ανοικτά σε πραξικόπημα. Σχεδιασμένη και διχαστική η κλιμάκωση. Θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια, διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά στο πλαίσιο του Συντάγματος. Θα εισηγηθώ να γίνει έκτακτη διάσκεψη για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα στη Βουλή μέχρι να τελειώσει η συζήτηση. Είναι ανοικτή πρόσκληση για πραξικόπημα αυτό που έγινε».
Το λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι όσα ειπώθηκαν στη Βουλή ξεπερνούν κάθε φαντασία και ζήτησε χαμηλούς τόνους και αυτοσυγκράτηση από όλους τους βουλευτές.  
«Ξεπερνούν τη φαντασία όσα ακούστηκαν. Θα πρέπει αμέσως να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και να γίνει διάσκεψη της Βουλής, μπορούμε να διαφωνούμε έντονα αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα που είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού. Είμαστε και θα είμαστε απέναντι στην κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα των Σκοπίων, ο κόσμος που ανήκει στη ΝΔ κατεβαίνει και θα κατέβει στα συλλαλητήρια για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ο κόσμος της ΝΔ είναι Έλληνες δημοκράτες που στηρίζουν τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», είπε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης.
Και κατέληξε: «Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση σε όλους τους βουλευτές και στους βουλευτές της ΝΔ, αυτές οι τρεις μέρες είναι δύσκολες, μπορούμε να διαφωνήσουμε, μπορούμε να παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας και τις διαφορετικές θέσεις, αλλά οι ύβρεις δεν ταιριάζουν στη Βουλή των Ελλήνων, δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό των Ελλήνων. Ας συγκρατηθούμε».
Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής επί της ουσίας κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαπράξουν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας.
«Ο Μπαρμπαρούσης κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλη τη Βουλή. Η στάση σας είναι σωστή και εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να μείνουν στα πρακτικά αυτές οι αναφορές και πρέπει να ζητήσουμε απ’ αυτούς που εκστόμισαν όχι μόνο ύβρεις, αλλά την πρόσκληση σε τέλεση κακουργήματος, να ανακαλέσουν εδώ και τώρα, ειδάλλως η συζήτηση δεν τελειώνει εδώ», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. 
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, συνέχισε την προκλητική παρουσία του κόμματός του στη Βουλή, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με χυδαίες αναφορές στον Κωσταντίνο Καραμανλή και στον Γεώργιο Ράλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου