Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη του γραμματέα του Kινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη στο Κιλκίς

Τα πολιτικά καθήκοντα που έχει μπροστά του το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) ενόψει των σημαντικών εξελίξεων που διαγράφονται το επόμενο διάστημα μέχρι και τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτέλεσαν το αντικείμενο της χθεσινής (Τρίτη) επίσκεψης στο Κιλκίς, του γραμματέα του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον οποίο συνόδευε το μέλος
της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργος Χιονίδης, ως οργανωτικός υπεύθυνος για το νομό μας.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλάκης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του νομού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, Π. Τονικίδης, αναφέρθηκε σε θέματα ανάπτυξης της βιομηχανίας και της επαγγελματικής δραστηριότητας, τονίζοντας ιδιαίτερα τη προσπάθεια για προσέκλυση νέων επενδύσεων και αύξηση της απασχόλησης. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά έκανε στην μελέτη του Επιμελητηρίου για τα καύσιμα, καθώς και για το φαινόμενο της οικονομικής «αιμορραγίας» προς τη ΠΓΔΜ.
Αναφορές σε επιμέρους θέματα κοινωνικών ομάδων του νομού έκαναν και οι παρόντες εκπρόσωποι φορέων, με τον κ. Χριστοδουλάκη να δηλώνει ότι συμφωνεί με τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και να δεσμεύεται για την επεξεργασία των θεμάτων με προοπτική να ενσωματωθούν στο γενικότερο πολιτικό πρόγραμμα του νέου φορέα.
Αμέσως μετά έγινε στον ίδιο χώρο διευρυμένη νομαρχιακή συνέλευση του ΚΙΝΑΛ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα παρουσίας του φορέα στα πολιτικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, καθώς και οι διαδικασίες συγκρότησης συνδυασμών, τόσο για τις εθνικές όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδικά για τις δεύτερες, ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε τη γενική πολιτική απόφαση του φορέα να στηριχθούν συνδυασμοί με προοδευτική κατεύθυνση και αδιαμφισβήτητη καταξίωση στις τοπικές κοινωνίες.
Ακολούθησε συνέντευξη τύπου και στη συνέχεια ομιλία του κ. Χριστοδουλάκη στο Εργατικό Κέντρο, κατά τη διάρκεια των οποίων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι η συγκυρία ευνοεί μια λύση για το «μακεδονικό», ξεκαθάρισε ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια, παρά μόνο αυτή που δεν θα περιέχει αλυτρωτισμό και θα είναι erga omnes.
Όσο για τη πιθανότητα κυβερνητικών συνεργασιών, ο κ. Χριστοδουλάκης τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων εθνικής συνεννόησης, με συμμετοχή και των δυο μεγαλυτέρων σήμερα κομμάτων.
Μιλώντας για τη πρώτη ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση του ΚΙΝΑΛ στο Κιλκίς, ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για αρχή της εξωστρέφειας, στη κατεύθυνση μιας αυτόνομης πορείας του χώρου, με κέντρο του ενδιαφέροντός της την ουσία των προβλημάτων κι όχι τη λογική ικανοποίησης μιας νέας εκλογικής πελατείας.
«Στόχοι μας είναι, οι νέες θέσεις εργασίας και η δημιουργία νέου πλούτου με δίκαιη κατανομή του, μέσω μιας προοδευτικής διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο πρώτος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.
Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη Χριστοδουλάκη σε βίντεο του GnomiWebTV


kilkis24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου