Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε κατάντια για τη χώρα, είστε χυδαίος ψεύτης

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα στη Βουλή / EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ«Μας αιφνιδιάσατε, κ. Τσίπρα. Συνήθως εκνευρίζεστε στη δευτερολογία σας. Αν ρωτήσετε τους Έλληνες σε ποιον πολιτικό ταιριάζουν οι φράσεις πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, η απάντηση θα είναι μία: Αλέξης
Τσίπρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή απαντώντας στον πρωθυπουργό στη συζήτηση για την οικονομία.
«δεν συναντήθηκα ούτε με τον Ζεεχόφερ ούτε με την Μέρκελ. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο,
Είστε διπλός ψεύτης όταν μιλώντας για το μεταναστευτικό με ταυτίζετε με τον Όρμπαν. Δε κάθε σύνοδο έχω συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Ψεύτης, ψεύτης ψευτης αυτό θα σας συνοδεύει. Ντροπή σας. Είστε κατάντια για τη χώρα, είστε χυδαίος ψεύτης».
«Λέτε για ακραίο και διχαστικό λόγο που δεν έχετε ξαναδεί από τη δεκαετία του 1960. Να σας θυμίσω το tweet του κ. Πολάκη. "Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες". Αυτοί είστε. Ο λαός θα βγάλει το συμπέρασμα ποιοι είναι τα αγρίμια, οι κότες, οι προδότες. Δεν είπατε ούτε μια λέξη για το δημοψήφισμα, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε ακόμα, με φόρους, ανασφάλεια, capital controls» υπογράμμισε.
«Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας –μια που αναφερθήκατε και στη δική μου- να θρηνούν κάθε μέρα που το όχι έγινε ναι, αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή επέτειος. Η επέτειος αυτή είναι επέτειος της ουσιαστικής σας ήττας, όχι μόνο της μετάλλαξής σας. Φωνάζατε "go back" κ. Μέρκελ και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους» επεσήμανε.
Όπως είπε: «Θα αλλάζατε την Ευρώπη, γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, δεν είχατε πει κουβέντα για το Υπερταμείο. Είχατε πει ότι θα δεσμεύσετε τη δημόσια περιουσία έως το 2115; Δεν ντρέπεστε; Αλήθεια, γιατί δεν πήρατε δίπλα σας τον κ. Καμμένο σήμερα; Σας χαλάει το κάδρο»;
«Είστε κ. Τσίπρα πρωθυπουργός αδύναμος, υπό προθεσμία, μέχρι να αποφασίσετε να δώσετε ένα τέλος σε αυτήν την παθιασμένη σχέση. Ενδεχομένως να ψάξετε άλλους πρόθυμους, αν και δεν το βλέπω. Μέχρι τότε συκοφαντείτε ασύστολα. Χαρακτηρίσατε και σήμερα όποιον διαφωνεί μαζί σας ακροδεξιό και συνεχίζετε και σήμερα τα ψέματα. Η χώρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο έχει κυβέρνηση – οπερέτα. Αλλά λέει ο πρωθυπουργός, άλλα οι πολιτικοί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει γίνει κυβερνητικός διπρόσωπος. Ένας φυσιολογικός πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει κ. Καμμένε».
Για το Σκοπιανό τόνισε ότι: «Κάθε μέρα, ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει πως υπάρχει μακεδονικό έθνος και γλώσσα. Χτες μάθαμε πως υπάρχει και μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου