Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Δήμαρχος Δέλτα: Αν τα διόδια δεν είναι ελεύθερα για τους κατοίκους της περιοχής θα τα γκρεμίσουμε!

Την έντονη αντίδραση των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν διόδια στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους κόμβους Ν. Μαλγάρων και Χαλάστρα.

Για κωλοτούμπα του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.
""Αυτοί οι οποίοι ηγούντο, δηλαδή ο σημερινός πρωθυπουργός των παραστάσεων στα διόδια που ενθάρρυνε τους καταληψίες των διοδίων,  σήμερα όχι μόνο επιβάλλουν διόδια και είναι υπέρ της θεωρίας του πληρώνω διόδια, αλλά έβαλαν και πλευρικά διόδια. Όπως οι άνεργοι δεν πληρώνουν στον ΟΑΣΘ εισιτήριο, ένα δίκαιο μέτρο αρκεί να καταβάλλει τα χρήματα το κράτος, έτσι και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής να μην πληρώνουν πλευρικά διόδια. Θα πηγαίνει σπίτι του και θα πληρώνει πλευρικά διόδια; Δεν είναι σωστό δεν είναι δίκαιο", τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.
Να έχουν ελεύθερη είσοδο οι δημότες του από τα διόδια, έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση για τη δημιουργία τους, ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.
"Κάτω από την Εθνική οδό είναι οι εργασίες μας. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε εκδρομή για να αποφύγουμε τα διόδια. Εμείς κάθε μέρα ανεβοκατεβαίνουμε την Εθνική Οδό για να πάμε στη δουλειά μας. Άρα με 10 λεπτά να μπει, οι δημότες δεν θα μπορούν να το σηκώνουν. Ακόμα υπάρχουν οι εργαζόμενοι που πηγαινοέρχονται στη ΒΙΠΕ Σίνδου και Καλοχωρίου, καθώς και στα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα όπου είναι η πρωτογενής παραγωγή.  Και αυτούς πρέπει να δούμε με καλό μάτι γιατί έρχονται να ζήσουν τις οικογένειες τους. Είναι πολύ καλό το μέτρο για τους ανέργους.. Εμείς σαν δήμος και δημοτική αρχή,  δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να μας κάνει ανέργους για να περνάμε τα διόδια.  Να το λάβουν σοβαρά υπόψη", τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.
Μάλιστα έθεσε ως απαράβατο όρο να μην πληρώνουν οι δημότες του τα διόδια, αλλιώς το πρωί θα χτίζονται τα διόδια και το βράδυ θα γκρεμίζονται από τα τρακτέρ.
"Αν καταλήξουν να κάνουν τα διόδια χωρίς να πάρουν αυτό τον όρο που για μας είναι απαράβατος, αυτοί το πρωί  θα χτίζουν και μεις το βράδυ με τα τρακτέρ θα γκρεμίζουμε τα διόδια. Δεν μιλούμε για τουρισμό αλλά για τη ζωή και τις δουλείες μας", πρόσθεσε ο κ. Φωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου