Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Γεννηματά: Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν ενιαία -Αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις

Γεννηματά: Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν ενιαία -Αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, ωστόσο προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν συνέπειες».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε γιατί δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κρίσιμη ψηφοφορία. «Αυτό που εγώ περιμένω από όλα τα στελέχη μου είναι να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα. Η συνείδηση των βουλευτών και στελεχών είναι σημαντικότερα από την πειθαρχία» είπε.
Ωστόσο επεσήμανε: «Τα μηνύματά μου είναι πολύ καθαρά, το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εχω μεγάλη ευθύνη να διατηρήσω τη συνοχή του προοδευτικού χώρου» τόνισε και πρόσθεσε: «Να είστε σίγουρος ότι η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία».
Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον δεν πειθαρχήσει, όπως ο Θαν. Θεοχαρόπουλος και ο Δημ. Κρεμαστινός, απάντησε: «Ολοι κρινόμαστε, όλοι αξιολογούμαστε όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ειδικά για τον Γιώργο Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε με έμφαση: «Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο κόμμα, ακούστηκαν. Οταν όμως φτάνει η κρίσιμη ώρα, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη. Εγώ, πάντως, θα το διαφυλάξω. Ολοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους βαραίνουν».
Μάλιστα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να παρατηρήσει πως «η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο, είναι πράξη» και πρόσθεσε: «Προφανώς υπάρχουν συνέπειες, όλοι κρινόμαστε.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στο ΚΙΝΑΛ που θα βάλουν την προσωπική τους άποψη πάνω από τον κοινό στόχο».


 iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου