Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Άρης να... γουστάρεις! Συνέτριψε τον Απόλλωνα και... βγαίνει Ευρώπη

undefined
Ο Άρης συνέτριψε με το εμφατικό 5-0 τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Super League στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Ντιγκινί πέτυχε δύο γκολ (ένα με πέναλτι), Τόνσο και Φετφατζίδης άνοιξαν λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ σκόραρε και ο Γιουνές που ήρθε από τον πάγκο ως αλλαγή. 
Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κέρδισε άνετα, ένα ούτως ή άλλως θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, φτάνοντας τους 40 βαθμούς και μειώνοντας την απόσταση από τον 4ο της βαθμολογίας Ατρόμητο στους -3 βαθμούς. Παράλληλα, αύξησε τη διαφορά από τον 6ο Παναιτωλικό στους +7 βαθμούς. Με το σημερινό τρίποντο ουσιαστικά ο Άρης "σφράγισε" την παρουσία του στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και πλέον στοχεύει στην 4η θέση για να "κλειδώσει" την έξοδο στην Ευρώπη ακόμη και σε περίπτωση έκπληξης στο Κύπελλο.
Οι "κιτρινόμαυροι" πρόσφεραν ωραία θέαμα στους πάνω από 10.000 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στις κερκίδες και αποθέωσαν την ομάδα τους μέσα σε πανηγυρικό κλίμα. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκαν από τους φιλοξενούμενους, ενώ είχαν αρκετές ακόμη ευκαιρίες πέρα από τα πέντε γκολ που πέτυχαν, δημιουργώντας φάσεις και παίζοντας επιθετικά σε όλη τη διάρκεια του ματς. Το σκορ 5-0 αποτελεί την πιο ευρεία νίκη του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.
Ο "χορός" των γκολ άρχισε νωρίς. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Βέλεθ κέρδισε πέναλτι όταν τον κράτησε τραβώντας τη φανέλα του ο Βαφέας μέσα στην περιοχή. Ο Ντιγκινί εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ στο 8΄. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες αξιόλογες φάσεις. 
Στο δεύτερο μέρος ο Άρης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα άλλες τέσσερις φορές. Στο 54΄ ο Τόνσο με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη για το 2-0. Στο 63΄ ο Ντιγκινί έφτασε στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς με ωραίο πλασέ από θέση βολής. 
Στο 81΄ ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, ο Γιουνές έκανε την κεφαλιά, νικώντας στον αέρα Κοντοέ - Βαφέα, και σκόραρε λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ως αλλαγή. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Φετφατζίδης στο 86΄, σουτάροντας από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και σκοράροντας για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα.
Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Ματίγια, Σιώπης, Τόνσο (59’ Μαρτίνες), Ματέο Γκαρσία, Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί (65’ Γιουνές)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βελέντζας): Αστράς, Βαφέας, Κύργιας, Λόπες Στάθης, Γκίνο, Κοντοές, Αγροδήμος, Ντούρσο (75’ Ρόσι), Ντεφεντερίκο (63’ Βάρκας), Ναζλίδης (58’ Ελ Χέλβε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου