Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ήττα του Άρη από την ΑΕΚ με "φωνές" για την διαιτησία

undefinedΟ Άρης ηττήθηκε με 0-1 από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League στο γεμάτο "Κλεάνθης Βικελίδης", όμως έχει έντονα παράπονα από τον διαιτητή Καραντώνη.Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση καθορίζοντας το
τελικό αποτέλεσμα, το πέτυχε ο Αλμπάνης στο 5ο λεπτό μετά από υπέροχη ασίστ του Κρίστισιτς με φοβερή κάθετη μπαλιά.
Ωστόσοι, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι που δεν δόθηκε σε μαρκάρισμα του Κλωναρίδη στον Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή στο 40΄. Στο ριπλέι της φάσης φαίνεται πως υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο παικτών, όμως ο ρέφερι Καραντώνης άφησε το ματς να συνεχιστεί.

Η φάση εξετάστηκε και στο VAR, όμως ο διαιτητής από την ΕΠΣ Ημαθίας δεν άλλαξε την απόφασή του και μάλιστα τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον "Φέτφα".

Δύο λεπτά νωρίτερα, στο 38΄, η ατυχία είχε πλήξει Άρη και Ιντέγε, με τον Νιγηριανό επιθετικό να αποχωρεί τραυματίας μόλις στο δεύτερο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Χαρακτηριστικό της ψυχολογίας του είναι πως ξέσπασε σε κλάματα όταν έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο υποβασταζόμενος.

Ο Άρης, πάντως, "φωνάζει" και για μία ακόμη περίπτωση πέρα από τη φάση του πέναλτι. Συγκεκριμένα, στο 67΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν αποβολή του Σβάρνα, ο οποίος έχοντας κάρτα έριξε στο έδαφος τον Λάρσον, με τον Καραντώνη να μην του δείχνει δεύτερη κίτρινη.

Η ομάδα του Ένινγκ πίεσε για την ισοφάριση μέχρι το τέλος, όμως δεν κατάφερε να πετύχει γκολ, με το 0-1 να παραμένει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Με το αποψινό αποτέλεσμα η ΑΕΚ κλείδωσε και μαθηματικά την τρίτη θέση, ενώ ο Άρης χρειάζεται τρεις βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Λαμία (εκτός) και Ατρόμητο (εντός) για να σφραγίσει την πέμπτη θέση.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ (85’ Ντιγκινί), Βέλεθ, Δεληζήσης, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον (79’ Μαντσίνι), Ιντέγε (38’ Ντουρμισάι)

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Βράνιες, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Βέρντε (78’ Οικονόμου), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (70’ Μάνταλος), Κλωναρίδης (53’ Αραούχο), Λιβάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου