Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Απαντήσεις από το Μαξίμου για το μαξιλάρι ζητά το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα προς την κυβέρνηση, καλώντας να ξεπεραστεί η κρίση που φέρνει η πανδημία «χωρίς μνημόνια και νέες δεσμεύσεις».Στο θέμα της χρησιμοποίησης των ταμειακών αποθεμάτων του δημοσίου (μαξιλάρι) από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιουργεί η πανδημία, αναφέρθηκε σήμερα (Πέμπτη) το Κίνημα Αλλαγής.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. εστίασε στο θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί, κάνοντας λόγο για «παλινωδίες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών», όσον αφορά το ύψος και τη χρήση του μαξιλαριού.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης τόνισε πως τα δημόσια οικονομικά «είναι σοβαρό ζήτημα για να γίνονται μικροκομματικά παιχνίδια» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις:

Ποσά χρήματα ξοδεύτηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης ως τώρα και σε ποιους τομείς ; Από που αντλήθηκαν τα σχετικά ποσά ;
Σε τι ποσό ανέρχεται το αποθεματικό που υπάρχει σήμερα στα ταμεία του κράτους ;
Ποιο ήταν το υπόλοιπο του αποθεματικού τον Δεκέμβριο του 2019 ;

Όσο για το θέμα του δανεισμού, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κρίνει ως θετικό το επιτόκιο 2% του 7ετούς ομολόγου, όμως στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην προωθήσει λύσεις που θα φέρουν νέα μνημόνια στη χώρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «είναι επιτακτική ανάγκη να κερδηθεί η μάχη στην Ευρώπη, για νέο χρήμα, χωρίς μνημόνια, χωρίς νέες δεσμεύσεις και να συγκροτηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με κοινωνική συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου