Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Πέτσας: επιβεβαιώνει για το ελικόπτερο, ζητάει και τα ρέστα

Πέτσας: επιβεβαιώνει για το ελικόπτερο, ζητάει και τα ρέσταΚρεσέντο κυβερνητικής αλαζονείας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιβεβαιώνει  και να μην «βλέπει» λάθος στις μετακινήσεις του πρωθυπουργού.Με μία ωμή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», παραδεχόμενος ότι ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, ενώ πηγές από το ΓΕΑ διευκρίνισαν, αργότερα ότι το ελικόπτερο ήταν Super Puma.

Διευκρίνισε ότι το ζεύγος Μητσοτάκη πήγε στην Πάρο με εμπορική πτήση, ενώ ζήτησε και τα... ρέστα αναφέροντας ότι «είναι άλλο να διατίθενται για υποχρεώσεις και άλλο για ιδιωτικές επισκέψεις».


Σε ένα κρεσέντο κυβερνητικής αλαζονείας, στο οποίο μας έχει συνηθίσει το Μαξίμου με την στήριξη/κάλυψη πολλών μέσων ενημέρωσης, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η πολιτεία διαθέτει στον πρωθυπουργό τα μέσα που « χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται». Θέλησε, δηλαδή, να παρουσιάσει την επίσκεψη του ζεύγους Μητσοτάκη στην Επίδαυρο για την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου σαν... πρωθυπουργικό καθήκον αναφέροντας ότι επρόκειτο για «μεγάλο πολιτιστικό γεγονός».


Δεν παρέλειψε, φυσικά, να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για το εάν ο Κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του μετακινήθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Στη συνέχεια η Κουμουνδούρου επανήλθε, ρωτώντας εάν «ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης δέσμευσε όχι ένα, αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα για τις διήμερες διακοπές του εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης;»

Τι λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:



Για «προσπάθεια να θολώσει τα νερά» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και θέτουν το ερώτημα αν ισχύει ότι «ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο».

Ειδικότερα οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «όσο και να προσπάθησε να θολώσει τα νερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με περίσσια αλαζονεία πως ο κ. Μητσοτάκης πήγε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο». Δηλαδή, προσθέτουν, «χρησιμοποίησε ως προσωπικό του ραδιοταξί ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, όχι για να πάει σε κάποιο ακριτικό νησί εν μέσω γενικής επιφυλακής των Ενόπλων Δυνάμεων για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, αλλά για διήμερες διακοπές και για να πάει από ένα δείπνο σε μία θεατρική παράσταση».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «επειδή με μισόλογα όμως δεν θα κουκουλώσουν την αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα για τις αποκαλύψεις του ‪militaire.gr‬. Ειδικότερα ζητούν να απαντήσει στα εξής:

«- Ισχύει ότι στην Αντίπαρο είχε δεσμεύσει δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, το VIP της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα εφεδρικό SUPER PUMA;

- Ισχύει ότι στην Πάρο είχε δοθεί διαταγή και περίμενε ένα τρίτο στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Σινούκ, για το ενδεχόμενο που νύχτωνε και δεν μπορούσαν να πετάξουν τα άλλα δύο;

- Έγινε τελικά χρήση του Σινούκ από την Πάρο ή όχι; Και αν ναι ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες;

- Ισχύει με λίγα λόγια ότι ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο;».

«Περιμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση, άλλωστε, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες τα κυβερνητικά ΜΜΕ διαφήμιζαν με πηχυαίους τίτλους τόσο τη συνάντηση του ζεύγους Μητσοτάκη με τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του, με χαμογελαστές φωτογραφίες, βερμούδες και... ελληνικά διαβατήρια σε πρώτο πλάνο, αλλά και τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Επίδαυρο. Χωρίς, φυσικά, να διατυπώνονται ερωτήματα για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί «μίνι απόδραση» σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο σε πολλά επίπεδα. Προφανώς επειδή κυνηγούσαν να μάθουν (όπως έκαναν τα «Νέα») που βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας το... προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου