Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Δεύτερη νεκρή από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Στους 221 έφτασαν οι νεκροί από τον Covid-19 στη χώρα μας. Δύο ηλικιωμένες που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι κατέληξαν σήμερα.Δύο ηλικιωμένες γυναίκες που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 221.

Πρόκειται για μια 88χρονη που κατέληξε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μια 91χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως τρεις ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν. Πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Χαλκιδική, έναν 82χρονο από τη Θεσσαλονίκη και ένα 70χρονο από την Πιερία. Ο πρώτος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ο δεύτερος και ο τρίτος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.


Να σημειώσουμε πως στα χθεσινά 36 καταγεγραμμένα κρούσματα στο Ασβεστοχώρι προστέθηκαν άλλα έξι σήμερα.

Χθες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, παρήγγειλε αρμοδίως επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου.
Μεγαλώνει η ανησυχία

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που καταγράφηκε στη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ (262 νέα περιστατικά σε μία μέρα) έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα και εγείρει ανησυχίες για «πολλά τοπικά lockdown».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, περιέγραψε (ΣΚΑΪ) με μελανά χρώματα την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. «Έχουμε πόλεμο, ο οποίος γενικά δεν πάει καλά τις τελευταίες ημέρες, με την έννοια ότι έχουμε αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τις ανησυχίες των ειδικών.

Την δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται, περιέγραψε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο».

«Είμαστε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην εντατική για να πάρουμε μέτρα. Έχουμε ξεπεράσει το 1 στο δείκτη μετάδοσης», ανέφερε. Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, αν δεν πάρουμε μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου