Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Βουλή: Το τηλεφώνημα Σαμαρά ανέβαλε κάθε συζήτηση για τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση για τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, μετά και από το τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον κ. Τασούλα.
Στο απροσδιόριστο μέλλον παραπέμπει πλέον η ΝΔ την συζήτηση για τις τρεις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία μετά το «τελεσίγραφο» του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή να τις υπερψηφίσει.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η συζήτηση για τις τρεις συμφωνίες με τη γειτονική χώρα θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. «Δεν είναι στις επείγουσες προτεραιότητές της κυβέρνησης» ανέφερε σε άκρως διπλωματική γλώσσα ο κ. Τασούλας σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενώ νωρίτερα φέρεται να ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν είναι «ορατή» μια κοινοβουλευτική συζήτηση για τις συμφωνίες.

«Δεν υπάρχει καμία πρεμούρα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού συντάκτη ο κ. Τασούλας παραδέχθηκε ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι από δύο μήνες για να έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση οι συμφωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η ΝΔ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες η συζήτηση των τριών συμφωνιών. Όμως το τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον κ. Τασούλα  και η ξεκάθαρη δήλωσή του ότι δεν θα έρθει να ψηφίσει, πάγωσε κάθε τέτοια σκέψη.

Επίσης οι σημερινές εξελίξεις στη Βουλή διέψευσαν πανηγυρικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα στη ΝΔ» με την ψήφιση των τριών συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία.


ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου