Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Γεννήματά από τη Θεσσαλονίκη... «Νέα Αλλαγή»


«Ανικανότητα» να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται και «ολοφάνερη αποτυχία» στην αντιμετώπιση της δεύτερης φάσης της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα «Νέα Αλλαγή», κατά την ομιλία της στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Ανοίγοντας την ομιλία της η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την πίεση που καλείται να αντέξει σήμερα η χώρα και η κοινωνία ολόκληρη σε διάφορα επίπεδα. Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα τόνισε ότι η Τουρκία λειτουργεί ως ταραξίας, συμπεριφέρεται με προκλητικότητα και μεγαλομανία απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη που καθυστερεί να αντιδράσει συλλογικά.

Ως προς το προσφυγικό/μεταναστευτικό είπε ότι «στα ακριτικά νησιά μας, αλλά και μπροστά στις οθόνες μας, συντελείται ένα ανθρωπιστικό δράμα, με χιλιάδες ξεριζωμένους ανθρώπους να δοκιμάζουν τα όρια του ευρωπαϊκού πολιτισμού και ανθρωπισμού, αλλά και να γίνονται πιόνια στο γεωπολιτικό σκάκι της Τουρκικής κυβέρνησης».


Τα προβλήματα δεν λύνονται με συντηρητικές πολιτικές


Σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά σχολίασε πως «εμφανώς θορυβημένος ο κ. Μητσοτάκης, βλέποντας τα ερείπια της πολιτικής του, πήγε στη Θεσσαλονίκη να δώσει υποσχέσεις».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «το εγχείρημα του κ. Τσίπρα να εκφράσει τον άλλο πόλο απέναντι στη συντήρηση απέτυχε. Το αφήγημα του κατέρρευσε και μαζί έκλεισε ο κύκλος του τεχνητού διπολισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ».
Το σχέδιο της «Νέας Αλλαγής»


Η πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποτελεί «ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο για την νέα Ελλάδα, που εμπνέει , ενώνει και κινητοποιεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου» είπε η πρόεδρος του Κινήματος και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του:

-Διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

-Στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς.

-Αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δομικά και όχι διαχειριστικά.

Τέσσερις μεγάλοι άξονες

Το Πρόγραμμα «Νέα Αλλαγή» στηρίζεται σε τέσσερις μεγάλους άξονες που περιλαμβάνουν:

1. Προτεραιότητα στην Εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

2. Ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων, των μεσαίων στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων για την επανεκκίνηση της οικονομίας

3. Ψηφιακό κράτος: Επενδύσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση του κράτους, με υποδομές ευρυζωνικότητας και αιχμές:

4. Το νέο παραγωγικό μοντέλο: Στόχος επενδύσεις 100 δισ. ευρώ. Δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, στα επόμενα 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου