Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Στριμώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ για τις συμφωνίες με Βόρεια Μακεδονία


Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ επί τριών συμφωνιών συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσε η κυβέρνηση. Αντιμέτωπους με όσα είχαν δηλώσει στο παρελθόν για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές της ΝΔ καταθέτοντας αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί τριών συμφωνιών συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να καταθέσει αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας στα τρία μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας τα οποία αφορούν: α) τη συνεργασία Αθήνας - Σκοπίων για την επίσπευση της ένταξης της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ, β) τη διμερή οικονομική συνεργασία και γ) την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων. Αυτό σημαίνει ότι οι γαλάζιοι βουλευτές που χαρακτήριζαν «προδοτική» και «κατάπτυστη» τη Συμφωνία των Πρεσπών και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την απόσυρσή της, τώρα θα έχουν δύο επιλογές: Ή θα υπογράψουν ο καθένας προσωπικά την κυβίστηση της ΝΔ στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ή θα παραβιάσουν την κομματική γραμμή, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Υπό αυτά τα δεδομένα ενδεχόμενη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας αναμένεται να καταδείξει αν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ επικροτούν τη στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέρ της επίσπευσης της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών (όπως προβλέπουν οι τρεις συμφωνίες) ή αν επιμένουν στη σκληρή προεκλογική γραμμή για τη χρήση «βέτο» έναντι της υποψηφιότητας της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στην ΕΕ.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου