Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Σέρρες: Στη φυλακή για 40 ημέρες οδηγός νταλίκας που αρνείται να φορέσει μάσκα

Οδηγός νταλίκας, που αρνείται να φορέσει μάσκα για τον κορονοϊό, καταδικάστηκε σε 40 ημέρες φυλάκιση και οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο οδηγός φέρεται να είχε αρνηθεί τρεις φορές να φορέσει μάσκα -οι αστυνομικοί που του έκαναν έλεγχο του επέβαλαν το πρόστιμο των 300 ευρώ και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Το πρωί της Τρίτης, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών κατά την αυτόφωρη διαδικασία καταδίκασε τον άνδρα σε ποινή φυλάκισης 60 ημερών, για τις οποίες διέταξε με ειδική αιτιολογία να εκτίσει τις 40 ημέρες, ενώ για τις υπόλοιπες 20 πήρε τριετή αναστολή.

Ο ίδιος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν μπόρεσε να αποδείξει τον ισχυρισμό του, ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Νομικοί παράγοντες της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες, σχολιάζοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ανέφεραν ότι σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή. Όμως, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οδηγός νταλίκας δήλωνε "αρνητής" εκ πεποιθήσεως και αρνήθηκε να βάλει μάσκα ακόμη και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου