Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Στην Ευρώπη «εγκαλούν» τον Τσίπρα πως στηρίζει το εμβόλιο της AstraZeneca, το Μαξίμου ανακάλυψε πως είναι «αρνητής»

Τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο εμβόλιο της AstraZeneca σχολιάζει τo Euroactiv.
Το Euroactiv σχολιάζει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να καταδείξει τον επιχειρηματικό πόλεμο των φαρμακευτικών εταιρειών για τα εμβόλια του κορονοϊού, αλλά και τις επισημάνσεις του για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το μέσο δημοσίευσε εκτεταμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στέκεται περισσότερο σε στις ακόλουθες φράσεις του:

«Δεν μπορεί ολόκληρος ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου να εμβολιάζεται με Astra Zeneca και για την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι ύποπτο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δυστυχώς, δημιουργήθηκε ένα αρνητικό κλίμα για το εμβόλιο. Θα είμαι ειλικρινής: Υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των εταιρειών», προσέθεσε.


Το Euroactiv στέκεται, επιπλέον, στο σημείο που ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως οι πιθανότητες να προκύψουν σοβαρές παρενέργειες είναι, στην πραγματικότητα, ελάχιστες - πιο λίγες, τουλάχιστον, απ’ το να μολυνθεί κανείς τον SARS-CoV-2.

Εν τω μεταξύ, στη χώρα μας, κυβερνητικά στελέχη κατηγόρησαν τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «σαμποτάρει» τη διαδικασία, αναφερόμενα στον χαρακτηρισμό του περί «ξεστοκαρίσματος» των εμβολίων της AstraZeneca.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο», είχε συμπληρώσει.


ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου