Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου απειλείται με τετραετή φυλάκιση

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης κινδυνεύει με φυλάκιση ακόμα και τεσσάρων ετών για το χαρακτηρισμό "ανόητοι" που απέδωσε σε δημόσιους αξιωματούχους.

Με φυλάκιση ακόμα και τεσσάρων ετών απειλείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου.
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατηγορείται για προσβολή δημόσιων αξιωματούχων και οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει τη σχετική υπόθεση επιχειρούν ουσιαστικά να τον τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί, όπως μεταδίδουν και αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Ιμάμογλου ουσιαστικά κατηγορείται γιατί άσκησε δημόσια κριτική σε όσους αμφισβήτησαν το εκλογικό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης τον Μάρτιο του 2019 χαρακτηρίζοντάς τους ανόητους.

Εν τέλει, το αποτέλεσμα ακυρώθηκε αλλά ο Ιμάμογλου, υποψήφιος των Κεμαλιστών, κατάφερε να επικρατήσει και στην επαναληπτική εκλογή αυξάνοντας μάλιστα την εκλογική του δύναμη.


Από τη στιγμή πάντως που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Τούρκος πολιτικός δεν έχει βρει ησυχία αφού το καθεστώς Ερντογάν βρίσκει συνεχώς αφορμές για να τον "παρενοχλεί". Ο ίδιος από την πλευρά του δεν διστάζει να σηκώνει το γάντι που του πετούν από την απέναντι πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου