Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Εκδήλωση για το Περιβάλλον διοργανώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μία εκδήλωση με ιδιαίτερο …εσωκομματικό ενδιαφέρον ετοιμάζει για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουνίου ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Και αυτό για δύο λόγους. Αφενός, διότι -όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το matrix24.gr- ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να μην έχει ακόμα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, αυτή όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον ίδιο να κινείται ήδη παρασκηνιακά προς αυτή την κατεύθυνση, αφετέρου διότι καλεσμένος στο πάνελ του ευρωβουλευτή θα είναι ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η πρόσκλησή του βεβαίως θα μπορούσε από πολλούς να θεωρηθεί ως και …αυτονόητη, δεδομένου του θέματος της εκδήλωσης που δεν είναι άλλο από το Περιβάλλον, στην εσωκομματική πραγματικότητα του Κινήματος Αλλαγής ωστόσο, πρόκειται για έναν συμβολισμό που δεν θα περάσει απαρατήρητος.


Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος λίγες μέρες αργότερα, στις 5 Ιουνίου, με το επιτελείο του ευρωβουλευτή να θυμίζει ότι πριν από δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, έναν ‘οδικό χάρτη’ ώστε μέχρι το 2050 η ΕΕ να είναι κλιματικά ουδέτερη και σε αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγες μέρες συμφωνήθηκε ο νέος Ευρωπαϊκός Κλιματικός Νόμος, που βάζει ως στόχο την μείωση των εκπομπών κατά 5% μέχρι το 2030. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, ανακύπτουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον είμαστε αρκετά φιλόδοξοι για να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά την κλιματική αλλαγή, με το πόσο εφικτοί είναι οι στόχοι αυτοί στην πράξη και κυρίως με το τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.
Τα ερωτήματα αυτά θα τεθούν στην προαναφερθείσα διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπό τον τίτλο «Περιβάλλον και Κλιματική Κρίση : Από τις διακηρύξεις στην πράξη». Στη συζήτηση την οποία θα συντονίσει η εκ Κρήτης ορμώμενη δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη, θα συμμετέχουν πέραν του ακαδημαϊκού Ανδρέα Παπανδρέου, ο επίσης ακαδημαϊκός και Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας, και η σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Πολιτικής για την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ελεάννα Δημητρακούδη.
Η εκδήλωση που προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τετάρτης στις επτά θα μεταδοθεί ζωντανά από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου