Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Επικρατέστερος ο Μιχάλης Κατρίνης για πρόεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ - Αύριο οι τελικές αποφάσεις

Ο Μιχάλης Κατρίνης φαίνεται ότι θα είναι νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του νυν Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου.


Κλειδώνουν σε θέσεις κλειδιά οι άνθρωποι του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ, ενώ όπως φαίνεται το νέο όνομα θα είναι ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη.

Οι τελικές αποφάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη θα ληφθούν αύριο, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr και του Βασίλη Σκουρή λένε ότι επικρατέστερος για πρόεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ είναι ο Μιχάλης Κατρίνης. Την Τρίτη, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος αλλαγής, προκειμένου να εκλέξει τον πρόεδρό της, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής.

Μάλιστ οι πληροφορίες λένε πως ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του νυν Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου. Οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι «υπό το μηδέν», ενώ προεκλογικά ο βουλευτής Ηρακλείου όχι απλώς στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και σύμφωνα με συνεργάτες του νέου προέδρου «έπαιξε και άσχημο ρόλο, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να κινδυνεύσει και αυτή ακόμα η ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί αντικατάστασης του Βασίλη Κεγκέρογλου, είναι σαφές πως μπορεί να προταθεί για Γραμματέας της ΚΟ ακόμα και βουλευτής που δεν στήριξε προεκλογικά τον νέο αρχηγό, ώστε να πραγματοποιηθεί με το «καλημέρα» ένα εσωκομματικό άνοιγμα- προς την πλευρά πχ του Ανδρέα Λοβέρδου.


Η ενότητα της επόμενης μέρας θα διασφαλιστεί και από τις κινήσεις του νέου αρχηγού, έναντι και των βασικών συνυποψηφίων του, πρωτίστως –λόγω και της έντασης της τελευταίας εβδομάδας- με τον Γιώργο Παπανδρέου και, δευτερευόντως με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο δε Χάρης Καστανίδης είναι πιθανόν να αξιοποιηθεί, χωρίς να είναι καθαρό πού ακριβώς μπορεί να συμβεί αυτό, ενώ είναι σαφές πως θα αξιοποιηθούν τόσο ο Παύλος Χρηστίδης όσο και ο Παύλος Γερουλάνος.



ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου