Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Βαρουφάκης: Ψήφος μομφής κατά της ολιγαρχίας

«Το δήθεν επιτελικό κράτος της “Μητσοτάκης Α.Ε." πρέπει να πέσει, επειδή το επιτελείο του είναι οι ολιγάρχες, ενώ στα υπουργεία και στο Μαξίμου κατοικοεδρεύουν οι ορντινάντσες τους», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Ανοίγοντας, με την ομιλία του, τον «χορό» των πολιτικών αρχηγών ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως «ζούμε μέρες κατάρρευσης ενός μεγάλου ψέματος, ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα και το κράτος εποπτεύει», αναφερόμενος στην αποτυχημένη διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης της πρόσφατης κακοκαιρίας.

«Πώς να λειτουργήσει επιτελικό κράτος όταν οι ορτινάτζες βρίσκονται στην κυβέρνηση και το πραγματικό επιτελείο τους καθοδηγεί από το παρασκήνιο;» είπε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25. Όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης «το δήθεν επιτελικό κράτος της “Μητσοτάκης Α.Ε." πρέπει να πέσει, επειδή το επιτελείο του είναι οι ολιγάρχες, ενώ στα υπουργεία και στο Μαξίμου κατοικοεδρεύουν οι ορντινάντσες τους».

Συνέχισε λέγοντας πως «η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, όχι για να έρθει απλά μια άλλη, αλλά για να τελειώσουμε με την ολιγαρχία που κινεί τα νήματά της. Υπερψηφίζουμε, προφανώς, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η αποψινή ψήφος μας όμως είναι ψήφος μομφής κατά της ολιγαρχίας την οποία εμείς δεν διστάζουμε να κατονομάσουμε, όπως αποδεικνύουμε ξανά και ξανά, από το Βήμα της Βουλής».



Αναφερόμενος στο θέμα της Αττικής Οδού ο Γιάνης Βαρουφάκης έβαλε στο στόχαστρο του τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. «Και μιας και αναφέρομαι στην Αττική Οδό, έχω ένα καλοπροαίρετο ερώτημα για τον κ. Τσίπρα. Αν πέσει η κυβέρνηση, υποθετικά, και ξαναβρεθείτε στο Μαξίμου, Πρωθυπουργός τώρα που λήγει η σύμβαση της Αττικής Οδού, θα την πάρετε πίσω στο Δημόσιο; Ή θα την παραχωρήσετε σε κάποιον άλλον της γνωστής παλιοπαρέας των ολιγαρχών;» είπε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25.

«Ναι ή Όχι; Ρωτώ απολύτως καλοπροαίρετα. Γιατί εδώ δεν απαιτείται καν ρήξη. Λήγει μια σύμβαση. Δεν την ανανεώνουμε. Και δείχνουμε στους πολίτες πως μπορεί ένας νέου τύπου δημόσιος οργανισμός κοινής ωφέλειας να διαχειριστεί έναν εμβληματικό δρόμο. Λοιπόν κ. Τσίπρα; Πολύ φοβάμαι ότι στην ομιλία σας δεν θα απαντήσετε. Κύριε Τσίπρα μακριά από εμάς οι ίσες αποστάσεις. Όμως, όπως είπε κάποτε ο Martin Luther King: “Στο τέλος, δεν θα θυμόμαστε τα λόγια του εχθρού αλλά την σιωπή των φίλων”» κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου