Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Χρήστος Σπίρτζης : “Τσουνάμι” αποκαλύψεων από Σπίρτζη: Είδατε κάποιο περιπολικό να έχει αλυσίδες; Είδατε πουθενά την τροχαία; Γίνεται να μην ξέρετε ότι δεν υπάρχει σύμβαση για εκχιονισμό και αλάτι;

Σε αποκαλύψεις για το φιάσκο στη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπία” από το “επιτελικό κράτος” προχώρησε ο  στην ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης «για να δούμε ποιος φταίει» ενώ απευθυνόμενος στον Τάλη Θεοδωρικάκο είπε “πείτε μας γιατί εμείς δεν είδαμε ούτε οχήματα, ούτε τροχαία, ούτε αστυνομικούς. Είδατε περιπολικό να έχει αλυσίδες; Είδατε την Τροχαία πουθενά; Τα 900 οχήματα ήταν τα δίκυκλα της ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΕΚΑΜ. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε στον κόσμο αυτά;“.

Ξεμπρόστιασε επίσης τον Κ.Καραμανλή για τα 1.000 ευρώ σε όσους επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εγκλωβίστηκαν αφού όπως είπε “η ίδια η κυβέρνηση -καταθέτω αποφάσεις εξαίρεσης των δικαιωμάτων των επιβατών στον σιδηρόδρομο- εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν ντρέπεστε; Με δική σας απόφαση την εξαιρείτε!“.

“Είστε, ήδη, δεύτεροι και το ξέρετε. Και βάλτε ό,τι στημένες εταιρείες θέλετε να κάνουν δημοσκοπήσεις” είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, ενημερώνοντας το προεδρείο ότι θα κλείσει με ένα ποίημα, προκαλώντας ανησυχία ότι θα πει κάποιο “ποίημα” που θα καταλήγει στο γνωστό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, είπε “σου δίνεται η αφορμή αν αγαπάς τη χώρα, να προκηρύξεις εκλογές, Κυριάκο εδώ και τώρα“.

Αναλυτικά η ομιλία του Χρήστου Σπίρτζη:

Ποιος να συγκριθεί μαζί σας με αυτά που ακούμε δύο ημέρες τώρα. Κανείς. Να σας ενημερώσουμε ότι έξω βρέχει, εκλείπουν οι λόγοι του εκχιονισμού, θα γίνει από τη φύση αυτό που έπρεπε να έχετε κάνει. Και να πλημμυρίσουμε, κανένα πρόβλημα, λίγο υπομονή θα κάνει ο ελληνικός λαός, θα βγει ο ήλιος κάποτε, θα στεγνώσει.

Σήμερα, όμως, και αυτές τις ημέρες αναδείχθηκε η αλαζονεία σας, η έπαρση που έχετε, το ψέμα, η προπαγάνδα τύπου Γκαίμπελς που λέτε όλο αυτόν τον καιρό, κυρίως όμως η απομάκρυνση σας από την κοινωνία. Εξαφανίστηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά, όπως είχαν εξαφανιστεί και στις φωτιές, όπως είχαν εξαφανιστεί και στη “Μήδεια” πέρσι, όπως είχαν εξαφανιστεί και στην Καρδίτσα. Εξαφανισμένοι… Δεν είχατε ούτε την ευαισθησία, ένας από εσάς να πάει στους εγκλωβισμένους. Και έρχεστε εδώ πέρα να μας πείτε για το Μάτι, όταν δεν λείψαμε μία ημέρα από εκεί. Τους ξεχάσατε δυόμιση χρόνια, τους έχετε αυτές τις μέρες, πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα, μαζί με όλη την Ανατολική Αττική και έχετε τα μούτρα να μιλάτε για το Μάτι. Δεν ντρέπεστε λίγο… Συνεχίζετε την τυμβωρυχία. Ενώ έχετε ένα Μάτι κάθε ημέρα.

Είτε το επιτελικό γραφείο του κυρίου Μητσοτάκη, είτε οι ανύπαρκτοι υπουργοί της κυβέρνησης, είτε οι τηλεοπτικοί αστέρες περιφερειάρχες, είτε η πλειοψηφία των δημάρχων σας, είτε η Αττική Οδός, είτε οι υπόλοιποι, είτε οι δημοσκοπήσεις που γίνονται μέσα στον χιονιά, την ημέρα που είναι εγκλωβισμένη όλη η Αθήνα, όποιος και να φταίει είστε όλοι μέλη της κοινοπραξίας που πολέμησαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.



Και επειδή εμείς δεν λέμε λόγια του αέρα, θα αρχίσω συγκεκριμένες ερωτήσεις / αποκαλύψεις και περιμένουμε απαντήσεις είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είναι στην αίθουσα (γιατί οι υπόλοιποι υπουργοί έφυγαν) είτε από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Στην αρχή, λοιπόν, η προπαγάνδα τύπου Γκαίμπελς βγήκε και είπε ότι φταίει η ΕΜΥ. Και φαντάζομαι ότι έπεισε τον κύριο Οικονόμου ο κύριος Καλλιάνος ότι το είχε πει η ΕΜΥ. Μετά ότι φταίει ο κύριος Πατούλης, ο περιφερειάρχης σας. Και αναρωτιόμαστε πραγματικά σε αυτές τις συσκέψεις που λέτε, ήταν ο κύριος Πατούλης; Δώστε τα πρακτικά της σύσκεψης εδώ και τώρα. Για να δούμε ποιος φταίει και ποιοι είστε. Είναι δυνατόν να έχετε κάνει τέτοια σύσκεψη και να μην ξέρετε ότι δεν υπάρχει σύμβαση για τον εκχιονισμό και το αλάτι; Είναι δυνατόν; Τι συντονισμό κάνατε; Μας λέτε τώρα για την Αττική Οδό. Οι υπόλοιποι δρόμοι;

Στην αρχή είπατε ότι οι πολίτες δεν ήξεραν να οδηγούν. Για να δούμε. Έφταιγε η Αττική Οδός που δεν έκλεισε. Για να δούμε. Ξέρετε πολύ καλά ότι μόνο η Τροχαία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορεί να απαγορεύσει την κυκλοφορία, δεν μπορούν οι παραχωρησιούχοι. Το ξέρατε πολύ καλά και λέγατε ψέματα.

Πάμε στον κύριο Πατούλη. Αυτά που δείχνατε τρεις ημέρες πριν ότι είσαστε έτοιμη, ελέγξατε ποιανού είναι η εταιρεία που είχε εκεί τα μηχανήματα, έχει σύμβαση αυτός που έχει πάει εκεί τα μηχανήματα για να τα δείξουν τα κανάλια; Τι σύμβαση έχει πάει; Πάλι ημέτεροι;

Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 900 οχήματα, λέει, της ΕΛΑΣ, ήταν στους δρόμους. Για πείτε μας, γιατί εμείς δεν είδαμε ούτε οχήματα, ούτε αστυνομικούς, ούτε τροχονόμους. Και ήμασταν εκεί, 6,5 ώρες κάναμε να φτάσουμε στο κέντρο. Είδατε εσείς κάποιο περιπολικό να έχει αλυσίδες; Είδατε πουθενά την τροχαία; Ποια 900 οχήματα αγαπητοί συνάδερφοι; 30 με 35 ανά βάρδια αυτοκίνητα έχει η άμεση δράση και άλλα τόσα έχει η τροχαία. Να τα πήρατε όλα μαζί; Είναι 170, χώρια αυτά που έμειναν εκτός λειτουργίας. Τα 900 ήταν τα δίκυκλα. Της ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΕΚΑΜ. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε στον κόσμο αυτά; 900 οχήματα που τα βρήκατε; Καταθέτω καταγγελία από την ΔΙΑΣ, ότι τους είχατε με τα δίτροχα μέσα στα χιόνια.

Στην ίδια συνέντευξη τι λέει ο κύριος Θεοδωρικάκος; Ότι οι αστυνομικοί, μαζί με τους συναδέρφους τους, στρατιώτες. Οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και τα ΜΑΤ έτρεξαν να συνδράμουν. Με τους συναδέρφους (!) στρατιώτες! Αυτή είναι η αντίληψη που έχετε για τους αστυνομικούς και να τα ακούνε οι αστυνομικοί.

Πάμε, λοιπόν, στο εκπληκτικό ζήτημα των μεταφορών. Την κατάρρευση, στα αεροδρόμια, στην ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι το όραμα μας, κόβετε και τούρτες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, της ΔΕΗ… Καταθέτω τα χάλια σας, σε αεροδρόμιο, στον προαστιακό, στο τρένο, μια χαρά…

Μας ρωτάτε αν συμφωνούμε για τα 2.000 ευρώ αποζημίωση. Γιατί δεν έχει πει για αποζημίωση ο πρωθυπουργός στην Κατεχάκη, στην Κηφισίας, στη Μαραθώνος, σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους που είναι δημόσιοι; Γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά, όπως συνηθίσατε σε όλα τα έργα, και στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ότι τα 2.000 ευρώ αφού δίνονται με εντολή του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης είναι ποσά που μπορεί ο παραχωρησιούχος να πάρει από το ελληνικό δημόσιο. Ντροπή!

Και έρχεται ο κύριος Καραμανλής και συμπληρώνει αυτό με 1.000 ευρώ για όσους εγκλωβίστηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν η ίδια κυβέρνηση έχει πάρει αποφάσεις εξαίρεσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα δικαιώματα των επιβατών. Δεν ντρέπεστε; Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι. Με δική σας απόφαση την εξαιρείτε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και έρχεστε να πουλήσετε φούμαρα στον ελληνικό λαό για 1.000 ευρώ;

Τόλμησε ο κύριος Θεοδωρικάκος να πει για την Αττική Οδό. Γιατί ο κύριος Καραμανλής δεν ψήφισε την ΠΝΠ που είχαμε βγάλει για να μην αυξηθούν τα διόδια και να δούμε πότε λήγει η σύμβαση της Αττικής Οδού; Πότε λήγει, κύριοι της κυβέρνησης; Έχει λήξει ή δεν έχει λήξει; Γιατί δεν έχετε βάλει την Αττική Οδό να ξεκινήσει τα έργα συντήρησης, έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων; Γιατί δεν έχουν αυξηθεί τα διόδια; Ήθελαν να το κάνουν 15 ημέρες πριν τις εκλογές αλλά δεν το επιχείρησαν 2.5 χρόνια τώρα. Ποιο είναι το αντάλλαγμα που τους δώσατε;

Θα κλείσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γιατί κατέρρευσε το σχέδιο σας για την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία της δεξιάς. Και καταρρέετε και εσείς μαζί και το ξέρετε. Είστε, ήδη, δεύτεροι και το ξέρετε. Και βάλτε ό,τι στημένες εταιρείες θέλετε να κάνουν δημοσκοπήσεις. Τελειώνω την τοποθέτηση μου με ένα από αυτά τα ποιηματάκια που θα ζήλευε και ο Σουρής που λέει: “σου δίνεται η αφορμή αν αγαπάς τη χώρα, να προκηρύξεις εκλογές, Κυριάκο εδώ και τώρα“. Εδώ και τώρα εκλογές, σηκωθείτε να φύγετε. Χρειάζεται ο τόπος προοδευτική διακυβέρνηση και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου