Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

"Παρακολουθείτε ακόμα;" - Η αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για τις υποκλοπές

Το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αναδρομές σε δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου, ως απάντηση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για τις υποκλοπές. Η αντίδραση Οικονόμου.

Μια αιχμηρή ανάρτηση στον απόηχο των παρακολουθήσεων, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Το ολιγόλεπτο βίντεο που ανήρτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκινά με ένα προειδοποιητικό μήνυμα, το οποίο αναφέρει: "Προσοχή! Το παρακάτω βίντεο μπορεί να μην παρακολουθείτε μόνο από εσάς", θέλοντας να τονίσει ότι, πέραν των πολιτικών προσώπων, παρακολουθούνται και απλοί πολίτες από την κρατική μυστική υπηρεσία.

Στη συνέχεια του βίντεο, αποτυπώνεται οι ετυμολογίες των ρημάτων "υποκλέπτω" και "παρακολουθώ", για να τις διαδεχθούν αποσπάσματα από ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, στις οποίες δήλωνε τα εξής: "Ο πολυτιμότερος πόρος είναι η πίστη των πολιτών στους θεσμούς που ορίζουν τους κανόνες", ενώ διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει κανένα νόμο αναφορικά με την ΕΥΠ.

Το βίντεο καταλήγει με απόσπασμα του πρόσφατου διαγγέλματος του πρωθυπουργού μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, που συνοδεύεται και από τα τελευταία δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, στα οποία το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έγινε και αντικείμενο συζήτησης.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Οικονόμου: "Η πολιτική ελαφρότητα σε όλο της το μεγαλείο"


«Ο κ. Τσίπρας παρέμεινε άφωνος για το θεσμικό ατόπημα μελών της ΚΟ του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μια μέρα μετά από αυτό το γεγονός και μια μέρα πριν τη συζήτηση που ο ίδιος έχει ζητήσει στην Βουλή, εμφανίζεται με animation. Η πολιτική ελαφρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Τα υπόλοιπα αύριο. Σοβαρά, θεσμικά και υπεύθυνα», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου