Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Νίκος Ανδρουλάκης: Παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία

«Είναι πασιφανές, ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία. Ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της. Το σχέδιο τους όμως απέτυχε παταγωδώς» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

Βάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά στο στόχαστρο του ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Είστε ο Πρωθυπουργός που καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους. Είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που δύο της Υπουργοί της παραπλάνησαν τον Ελληνικό λαό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, που βάφτισε “νόμιμο λάθος” την παραβίαση του Συντάγματος και μάλιστα με καλεί να γίνω συνένοχος».

Και πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης πως «ουδέποτε -και θέλω να το πω γιατί ακόμα είναι ένα fake news της προπαγάνδας της ΝΔ- υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια υπεύθυνη δημόσια αρχή. Σταματήστε λοιπόν τα ψέματα! Θέλετε να με οδηγήσετε να έρθω μόνος μου για να μου ψιθυρίσετε κάτι στο αυτί. Να παρανομήσω εγώ για να νομιμοποιήσω τις δικές σας παρακρατικές πρακτικές».

«Αυτή η κυβέρνηση και εσείς δεν αξίζει να έχετε θέσεις ευθύνης γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις σας έχουν πλήξει τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα διεθνώς. Αν δεν ήμουν Ευρωβουλευτής για να έχω τη δυνατότητα πρόσβασης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αν η παράταξή μας δεν είχε ιδρύσει τις Ανεξάρτητες Αρχές δε θα μαθαίναμε ποτέ αυτή τη νοσηρή υπόθεση. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Χωρίς υπεκφυγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


«Όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό»


Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό στην συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. «Σας καλώ δημόσια να πείτε το λόγο της παρακολούθησής μου. Αύριο οφείλετε να πείτε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει επανειλημμένως ότι οι Ελληνικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν το Predator. Αλλά είναι τυχαία η ταυτόχρονη χρήση ΕΥΠ και Predator εντός ολίγων ημερών;».

Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε, όπως είπε, «κάτι που δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στο δημόσιο διάλογο. Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος, από την αποστολή στο κινητό μου του μολυσμένου μηνύματος. Ρωτώ δημοσίως: Έχει ελεγθεί το ίχνος στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που άφησε ο τηλεφωνικός αριθμός της γυναίκας που χρησιμοποιήθηκε το τηλέφωνο της για να σταλεί το μήνυμα δόλωμα; Αυτό το στοιχείο θα χαθεί σε μερικές μέρες όπως λένε οι ειδικοι. Οφείλετε να το γνωρίζετε για να δράσετε ταχύτατα. Δε χρειάζεται να χαθεί ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση».


Για Εξεταστική Επιτροπή

Αναφερόμενος στο αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε από την πρώτη στιγμή «για Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διερευνηθούν συγκεκριμένες υποθέσεων με τεκμηριωμένα στοιχεία, όπως είναι η δική μας υπόθεση που αφορά την κυβέρνηση της εποχής της ΝΔ ή του ΚΚΕ που αφορά και την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την εποχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς θέλουμε μία εξεταστική επιτροπή που θα ελέγξει τεκμηριωμένες υποθέσεις όχι μια εξεταστική επιτροπή που μέσα από τη χρονική επέκταση να μη βρεθεί τίποτα και να χαθούν όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα σε μία προσπάθεια συγκάλυψης. Άρα συγκεκριμένες υποθέσεις όποια κυβέρνηση και αν αφορούν, αλλά συγκεκριμένες υποθέσεις».


«Δεν θα τους ακολουθήσουμε»


Μιλώντας για την προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «η κυβέρνηση έτρεξε να αξιοποιήσει την πρόταση του κ. Τσίπρα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπως προτείναμε. Η δικιά μας αγωνία είναι στην προ ημερησίας στη Βουλή να γίνει μία συζήτηση με στοιχεία και δεδομένα που θα προκύψουν από την παρουσία συγκεκριμένων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις. Και όχι μία συζήτηση διαρροών, διχασμού και τοξικού κλίματος, που μάλλον επιλέγει ο κ. Μητσοτάκης για να θολώσει τα νερά» και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο δρόμος της συγκάλυψης και όχι της αποκάλυψης. Δεν θα τους ακολουθήσουμε».

Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «στόχος μου δεν είναι τα πολιτικά οφέλη. Στόχος μου είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη, να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέπει τη χρήση τέτοιων λογισμικών να καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να οδηγούν σε παρακμή τις
φιλελεύθερες δημοκρατίες».


«Τραμπικές» επιθέσεις


Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη «Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τις ίδιες τακτικές που είδαμε από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Αυτές οι ραγδαίες αποκαλύψεις δεν με φέρνουν πιο κοντά στον κ. Τσίπρα, όπως θέλετε να διαφημίζετε κ. Μητσοτάκη. Ακριβώς το αντίθετο. Αποκαλύπτουν περίτρανα πόσο μοιάζουν οι δικές σας πρακτικές με αυτές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Τι θυμίζουν οι «Τραμπικές» επιθέσεις σε δημοσιογράφους και μέσα, μέχρι και έκδοση πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων εκδίδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δείξατε ότι είστε έτοιμοι να θυσιάσετε τα πάντα στο βωμό της εξουσίας χρησιμοποιώντας: την παραπληροφόρηση, το δηλητήριο και το διχασμό της κοινωνίας».


Και σημείωσε πως «μέχρι προχθές για τον ΣΥΡΙΖΑ ήμουν ο πρόθυμος εταίρος του κ. Μητσοτάκη. Τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας που αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο βασικός στόχος αυτού του παρακρατικού μηχανισμού ήμασταν εγώ και η παράταξή μας. Και πάλι αυταπάτες; Βέβαια τώρα αντιστράφηκε το αφήγημα. Μέχρι πριν τις αποκαλύψεις πρόθυμοι εταίροι του κ. Μητσοτάκη. Τώρα πρόθυμοι εταίροι του κ. Τσίπρα».

Και καταλήγοντας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως «αυτή η παράταξη που προσπαθήσατε να θέσετε σε ομηρία, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία». Και πρόσθεσε: «Έχετε όμως μία τελευταία οφειλή. Πριν τη διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών ο Ελληνικός λαός χωρίς εμπόδια να έχει μάθει την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει με αντικειμενικά κριτήρια ποια κυβέρνηση αξίζει σε αυτόν και τα παιδιά του. Να είστε σίγουρος ότι το μήνυμα θα είναι σκληρό απέναντι σε αυτές τις σκοτεινές πρακτικές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου