Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Οργή ΜέΡΑ25 κατά ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Απείχαν από την ψηφοφορία για τη Frontex

«Ντροπή» χαρακτηρίζει το κόμμα της αντιπολίτευσης την αποχή των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία για καταδίκη της Frontex στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι «η Σοσιαλδημοκρατία του κ. Ανδρουλάκη σφιχταγκαλιάζει την ακροδεξιά».

Με μια ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους το ΜέΡΑ25 στηλιτεύει την στάση της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και επιτίθεται στους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή.


Η ανακοίνωση


Η Σοσιαλδημοκρατία του κ. Ανδρουλάκη σφιχταγκαλιάζει την ακροδεξιά - Ντροπιαστική αποχή των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία καταδίκης της Frontex

Η χθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει την Frontex για δολοφονίες στο Αιγαίο συνιστά μια καλή στιγμή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ευρωβουλευτές με μεγάλη πλειοψηφία αρνήθηκαν να συγκαλύψουν και να θάψουν τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μία Frontex υπό τον εγκληματία κ. Λετζέρι, που παρασημοφορήθηκε κιόλας από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Μητσοτάκης Α.Ε., κ. Μηταράκη, και αποφάσισαν την σύσταση αρμόδιας Επιτροπής που θα αρνηθεί την χορήγηση απαλλαγής στη Frontex.

Δυστυχώς όμως, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης και η κ. Καϊλή, διαφοροποιήθηκαν συντεταγμένα από την Σοσιαλιστική Ευρωομάδα που υπερψήφισε και απείχαν μόνο και μόνο για να βάλουν πλάτη στις δολοφονικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών του κ. Μητσοτάκη στο Αιγαίο. Η "σοσιαλδημοκρατία" του κ. Ανδρουλάκη λοιπόν, σφιχταγκαλιάζεται με την ακροδεξιά.

Ως ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε αυτή την κατάντια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το Ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε την Frontex με ψήφισμα κατά το οποίο αρνήθηκε να δώσει «πράσινο φως» για τον οικονομικό απολογισμό της, στη σκιά της δημοσιοποίησης του πορίσματος - κόλαφος της OLAF για της επαναπροωθήσεις και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου