Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Εκλογή προέδρου στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου - Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

Τη διενέργεια Συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου και την εκλογή αρχηγού στις 10 του ίδιου μήνα, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν ψηφοφορίας, ενώ εφόσον απαιτηθεί δεύτερος γύρος η ψηφοφορία θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.


Η πρόταση της πλειοψηφίας, την οποία εισηγήθηκε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, έλαβε «πράσινο φως» με 160 ψήφους υπέρ, 88 κατά, ενώ καταγράφηκαν δυο παρών και δύο λευκά.

Στον αντίποδα η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε και απορρίφθηκε προέβλεπε να πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, 24 Οκτωβρίου έκτακτο συνέδριο και 26 Νοεμβρίου εκλογή νέας ηγεσίας.

Τέσσερις υποψήφιοι και δύο υπό προϋποθέσεις


Επισημαίνεται ότι οι – ήδη – γνωστές υποψηφιότητες, της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς και εκείνη των Νίκου Παππά και Στέφανου Τζουμάκα, είναι οι τέσσερις σίγουρες υποψηφιότητες για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποτυπώθηκαν κατά την πρώτη μέρα των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (15-16/07) σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Δύο, επίσης, πρόσωπα, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας συγκέντρωσαν επάνω τους τα «φώτα» της Κεντρικής Επιτροπής γύρω από μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα τους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Παύλος Πολάκης δήλωσε πως θα θέσει υποψηφιότητα μόνο αν το συνέδριο και η εκλογή προέδρου πραγματοποιηθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Δεν θα είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δε Διονύσης Τεμπονέρας έβαλε και πάλι στο τραπέζι το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών υποστηρίζοντας πως εάν αλλάξει ο «οδικός χάρτης» και η εκλογή μετατεθεί για μετά τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση τότε «όλα είναι ανοιχτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου