Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

24ωρη πανελλαδική απεργία για το νέο εργασιακό: Ποιοι απεργούν

Σε απεργιακούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί η χώρα αύριο, Πέμπτη (21/9), καθώς τα συνδικάτα των εργαζομένων προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα

Η Ελλάδα αναμένεται να παραλύσει αύριο, καθώς εκτός των κλάδων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις -είτε με απεργία, είτε με στάση εργασίας- έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.


Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Ιωάννινα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Απεργία 21/9: Στάση εργασίας στα Τρόλεϊ

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).
Το ωράριο λειτουργίας των λεωφορείων

Όπως ανακοινώθηκε ήδη από χθες, τα λεωφορεία θα έχουν στάσεις εργασίας τις εξής ώρες:Από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα

Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.
Τι θα γίνει με Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Ως προς τη συμμετοχή του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ στις κινητοποιήσεις, το ΣΕΛΜΑ αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε απεργία ή σε στάση εργασίας.
Απεργία 21 Σεπτεμβρίου: Χειρόφρενο σε αεροπλάνα και πλοία

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν τροποποιήσεις στις πτήσεις ή και ακυρώσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες θα ανακοινώσουν αναλυτικά το πρόγραμμά τους.

Επίσης, στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγειρων Ε.Ν.

Αυτό σημαίνει ότι και τα πλοία θα παραμείνουν την Πέμπτη δεμένα στα λιμάνια.
Απεργία και στα σχολεία την Πέμπτη

Και τα σχολεία μπαίνουν την Πέμπτη στον χορό των κινητοποιήσεων.


«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου