Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΠαΣοΚ: Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης θα παραθέσει αύριο ο Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναμένεται να συνεχίσει στους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση - Αιχμές από τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο για την εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ.


Με φόντο τις εξελίξεις και τις συζητήσεις που προκαλεί το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη μάχη για την κεντροαριστερά, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παραχωρεί αύριο εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου στην Αθήνα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη άλλωστε παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν με κανένα τρόπο παίρνοντας κάποια θέση για τα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ πριν υπάρξει οριστική εκλογή νέου αρχηγού.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν στα σημαντικά ζητήματα και όχι αν θα πάνε για καφέ Κασσελάκης – Αχτσιόγλου»

Παράλληλα όμως, ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε έκανε μία πλάγια αναφορά στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμή για την ανυπαρξία θέσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να αφορούν τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας. «Αυτήν τη στιγμή, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι. Αυτά είναι που πρέπει να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι αν ο κ. Κασελάκης ή η κ. Αχτσιόγλου θα πάνε το πρωί να πιούν έναν καφέ ή τι κουβέντες θα πουν μέσω TikTok» ανέφερε ο κύριος Σπυρόπουλος.


Ερωτηθείς, δε, για το εάν στη Χαριλάου Τρικούπη θορυβούνται από τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ ξεκαθάρισε πως «έχουμε μία πολύ σημαντική άνοδο που αποτυπώθηκε και στις εθνικές εκλογές. Ανεβάσαμε σχεδόν 50% τη δύναμή μας, ενώ υπήρχε μία πολύ μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει αλλάξει το σκηνικό όσον αφορά στην κεντροαριστερά».

Ανεβάζει τους τόνους ο Ανδρουλάκης – «Ανίκανο να αντιμετωπίσει τους κινδύνους το επιτελικό κράτος»

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ίδια γραμμή αναμένεται να κινηθεί και στην αυριανή συνέντευξη τύπου. Άλλωστε στόχος της Χαριλάου Τρικούπη το τελευταίο διάστημα αποτελεί η προβολή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διακυβέρνησης της χώρας προβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις για το περιβάλλον, την οικονομία, την εργασία, την υγεία, το κόστος ζωής και τους νέους ανθρώπους.

Άλλωστε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, μόλις την περασμένη Παρασκευή από το βήμα της ΔΕΘ, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του επιτελικού κράτους το οποίο χαρακτήρισε ανίκανο να προετοιμάσει τη χώρα για την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.


Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε χθες περιοδεία στης πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας από κοινού με την πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ιράτσε Γκαρσία Πέρεζ. Τους δύο προέδρους συνόδευαν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ Ευαγγελία Λιακούλη, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου και ο Γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του κόμματος Παναγιώτης Δημόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου