Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Tου Βασίλη Σκουρή : Το τηλεφώνημα Κασσελάκη στην Έφη - Ποιοι είναι υπέρ της άμεσης αποχώρησης

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ:
Εκτός από το τηλεφώνημα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο (ΕΔΩ) ο Στέφανος Κασσελάκης, από την Αμερική όπου βρισκόταν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Έφη Αχτσιόγλου. Τι μπορούμε να σας πούμε αυτή τη στιγμή από την τηλεφωνική επικοινωνία; Ο πρόεδρος ζήτησε μια κοινή εμφάνιση των δυο, πχ μια επίσκεψη σε έναν κοινωνικό εταίρο.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ:
Πάνω από 700 στελέχη συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της τάσης της Έφης Αχτσιόγλου. Τις βασικές εισηγήσεις έκανε φυσικά η ίδια η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Χαρίτσης - μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο αποτελούν την ηγετική τριάδα της τάσης. Και οι τρεις τάσσονται υπέρ της παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δοθεί η μάχη στο προσεχές Συνέδριο εντός του κόμματος. Υπέρ της άμεσης αποχώρησης, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η στήλη, τάχθηκαν τα δυο αδέρφια, ο Δημήτρης και ο Αντώνης Τζανακόπουλος. Ειδικά η παρέμβαση του Αντώνη έγινε σημείο αναφοράς σε κάποια (ουκ ολίγα) στελέχη, που τάχτηκαν υπέρ της άμεσης αποχώρησης από την Κουμουνδούρου!

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ: Η στήλη μπορεί, επίσης, να σας πληροφορήσει ότι στην πανελλαδική σύσκεψη δεν συμμετείχαν για διαφορετικούς (ή όχι) λόγους μεταξύ τους, τέσσερα κορυφαία στελέχη, που προεκλογικά στήριξαν την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Ο λόγος για τον Γιάννη Ραγκούση, τον Κώστα Ζαχαριάδη, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Όπως καταλαβαίνετε, οι διεργασίες την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ βαθιές - και... σημαντικές!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ: Κείμενο παρέμβαση ετοιμάζει προς δημοσίευση ο Διονύσης Τεμπονέρας. Να σας πούμε μόνο πως είναι τετρασέλιδο και θα αποτελεί προοίμιο για νέες εσωκομματικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ; Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Στέφανος Κασσελάκης του έκλεισε ραντεβού για σήμερα Πέμπτη. Θα γίνει; Σήμερα ή τις αμέσως επόμενες μέρες ή η διαγραφή των τριών (Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης) ματαίωσε τον προγραμματισμό;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου