Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Φωτιά τώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη - Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

 

Νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Προφήτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη.

Ανδρουλάκης σε Πολιτικό Συμβούλιο: Επίθεση στους αμφισβητίες «με το καλημέρα», ούτε λέξη για κάλπες -Επίθεση από Κατρίνη, Ευθυμίου

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εν μέσω απειλών για διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε έναν απολογισμό και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή για αποφάσεις σχετικά με την εκλογή ηγεσίας.

Champions League: Με Μπάνια Λούκα ή Εγνάτια ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο


Εύκολο αναμένεται να είναι το έργο του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ενιαίο σχήμα Κεντροαριστεράς θέλει το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- Η δημοσκόπηση που παρουσίασε ο Τσίπρας

 Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που καταγράφει η Metron Analysis σχετικά με το αίτημα περί της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και παρουσίασε κατά την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ινστιτούτου Τσίπρα.

Η ισπανική λύση κατά της ακρίβειας με μείωση του ΦΠΑ πέτυχε: Έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας

Το ημερολόγιο έγραφε 28 Δεκεμβρίου 2022, όταν η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια προσωρινή μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη - Μέρα 2η

Στην πρώτη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο Ωδείο Αθηνών, έχουν ανταποκριθεί και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καλεσμένοι,

Γαλλία: Αριστερά, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές και Πράσινοι σε κοινό μέτωπο κατά της Λεπέν

Αν και βαθιά διχασμένα στη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας για τις ευρωεκλογές στη Γαλλία, τα κόμματα της Αριστεράς κατάφεραν μέσα σε λίγες μέρες από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών να παραμερίσουν τις διαφορές

Γιώργος Παπανδρέου: «Παράδειγμα για όλους η Γαλλία» το μήνυμά του για την Κεντροαριστερά

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε στο Ίδρυμα Αλέξης Τσίπρας κάνουν αναφορά στην πρόσφατη συσπείρωση των αριστερών κομμάτων στη Γαλλία,

Η πρεμιέρα του «νέου Τσίπρα», τα κεντροαριστερά πηγαδάκια και οι παρόντες

Ο Αλέξης Τσίπρας της νέας φάσης συστήνεται μέσα από την διήμερη πρώτη εμφάνιση, στο Ωδείο Αθηνών, του Ινστιτούτου που φέρει το όνομα του.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Νικήτας Κακλαμάνης: Υπάρχει δυσαρέσκεια στη ΝΔ, να συγκληθεί η ΚΟ - Περίμενα πιο τολμηρό ανασχηματισμό

Τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, για να συζητηθούν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σχολίασε και τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας

Η ΕΠΟ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθιστώντας τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Του Χάρη Τσιόκα: «Διεργασίες ΤΩΡΑ με πρωταγωνιστή την κοινωνία και όχι τις κομματικές γραφειοκρατίες…»

Το μήνυμα της κάλπης και ο απροσδιόριστος χρόνος των εθνικών εκλογών επιβάλει προοδευτική πλειοψηφία: Η μεγάλη Παράταξη, δεν σηκώνει άλλη παράταση …μικροκομματικών ανταγωνισμών ηγετικών ομάδων

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Του Κώστα Μαμέλη : POST MORTEM-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΑΚΗ!

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας γράφτηκε χτες στο Α νεκροταφείο Αθηνών, όπου η Αττική γη υποδέχτηκε τον Άκη, το φίλο μας, τον δικό μας Άκη.

Χάρης Δούκας: Να δώσουμε τώρα το λόγο στη βάση - Όχι στα κλειστά γραφεία

Το παρών στις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και την ευρύτερη Κεντροαριστερά, δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Αλέξης Τσίπρας: «Ένα μήνυμα για σένα, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς»

Διαθέσιμη είναι πλέον η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό να στέλνει ένα μήνυμα προς τους πολίτες.

Ξεκίνησε με κάθε επισημότητα στη Θεσσαλονίκη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Παίδων-Κορασίδων και U15

Την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Παίδων-Κορασίδων και U15 κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας άρσης βαρών Αντόνιο Κονφλίτι που καλωσόρισε τους

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο Ανδρουλάκης έπιασε ταβάνι – Να λυθεί το θέμα ηγεσίας τώρα

Με άρθρα του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πλέον πιάσει ταβάνι με το περίπου 12% που έχει πετύχει στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες ηγήθηκε του κόμματος.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ελεγχόμενη η πυρκαγιά στην περιοχή του Χέρσου Κιλκίς μετά από τρείς ώρες και ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι

Πυρκαγιά σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση έξω από τον οικισμό του Χέρσου πάνω από τον δρόμο που οδηγεί στους Ευζώνους όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από θεριζοαλωνιστική μηχανή.

Αιφνιδιασμός Ανδρουλάκη: Πιθανό το ενδεχόμενο για κάλπες στο ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι

Την ώρα που τα «βασίλεια» της Χαριλάου Τρικούπη εκδηλώνουν τις προθέσεις τους, στέλνοντας ευθεία μηνύματα, στο Game of Thrones του ΠΑΣΟΚ που έχει ξεκινήσει από την νύχτα των ευρωεκλογών, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τους αιφνιδιασμούς και την κόντρα επίθεση.

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ επιθυμεί πάνω από το 70% ακόμα και με νέο φορέα

Θετικά βλέπει τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς μεγάλη μερίδα των πολιτών, με τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να επιθυμούν την συνεργασία των δύο κομμάτων, όπως αναφέρει σε δημοσκόπησή της για το Libre.gr η Opinion Poll.

Αλέξης Τσίπρας: Το Ινστιτούτο που ετοιμάζουμε καιρό, αρχίζει το ταξίδι του

Ανάρτηση σχετικά με την «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», που συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζάεφ, έκανε το πρωί της Παρασκευής (14/6) ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Χάρη Τσιόκα : Το μήνυμα από το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο κύκλος των εσωκομματικών περιχαρακώσεων και του άνευ όρων εξουσιοδοτισμού των αρχηγών ηττήθηκε!

Γιάννης Μαγκριώτης : Πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι τα κόμματα;

Ο Πρωθυπουργός, στην πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη, αξιολογώντας το αποτέλεσμα των εκλογών, τόνισε με έμφαση: Οι πολίτες μας ζητάνε να λύσουμε περισσότερα προβλήματα και πιο γρήγορα.

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Αναλυτικά το νέο κυβερνητικό σχήμα:

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ετοιμάζει συνέντευξη "φωτιά" – "Να ολοκληρώσει τη θητεία του", λέει ο Ανδρουλάκης

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ μετά το 12,8% των ευρωεκλογών και την αποτυχία του κόμματος να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

«Καρφιά» και από Καστανίδη για Ανδρουλάκη: Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός, πρέπει να έχει ο ίδιος την φιλοτιμία να υποβάλει την παραίτησή του

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Χάρης Καστανίδης σχολιάζοντας το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας που τίθεται από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά το απογοητευτικό για την Χαριλάου Τρικούπη εκλογικό αποτέλεσμα

Λεωνίδας Δημητριάδης : Τα πολλαπλά μηνύματα των Ευρωεκλογών

Οι ευρωεκλογές έστειλαν πολλαπλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Λευτέρης Καρχιμάκης: ένα πρόσωπο με φόρα για το μέλλον!

Από αυτούς που κέρδισαν χωρίς να εκλεγούν!

Μπορεί να μην εξελέγη ευρωβουλευτής, μπορεί να ήταν η πρώτη του παρουσία σε μια εκλογική μάχη, μπορεί να μην είχε τον πατέρα του στο πλευρό του λόγω των γνωστών

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» ξεκινά - Δείτε το λογότυπο και το σύνθημα

Ξεκινά τη δράση και την διαδρομή του το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» μια σημαντική εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Λευτέρης Καρχιμάκης : Θα είμαστε πάντα μαζί στους αγώνες για την δημοκρατία και την πρόοδο!


Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την ψήφο σας, τιμήσατε το υπέροχο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές.

Πασχάλης Τόσιος : "Ο τόπος χρειάζεται χρειάζεται νέα αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας της πολιτικής "

Καλούμαστε να εκφράσουμε αυθεντικά και με ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο το αίτημα για μια άλλη πορεία του τόπου.

Εξοικονομώ: Eρχονται δύο νέα προγράμματα -Το ένα για ευάλωτα νοικοκυριά

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» αναμένεται να δημοσιευθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το 2024.

Θεσσαλονίκη: Εκλεισε το θρυλικό eden στην Καλαποθάκη -Στέκι καλλιτεχνών, χώρος ζυμώσεων διανοούμενων

Οι ξύλινες καρέκλες με τη γκρι επένδυση έμειναν για πρώτη φορά, μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, σε έναν άδειο χώρο, χωρίς θαμώνες, σε ένα από τα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Βόμβα Μελισσανίδη : Αποχωρεί από την ΑΕΚ, παραδίδει στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανακοίνωσε επίσημα πως αποχωρεί από την ΑΕΚ και πουλάει τις μετοχές στον Μάριο Ηλιόπουλο.

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός

Το χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία στις χθεσινές ευρωεκλογές αλλάζει και το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Τα τελικά ποσοστά των κομμάτων στο 100%

Η εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου ολοκληρώθηκε, με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024 να βρίσκει τη ΝΔ με μειωμένα ποσοστά, ενώ η μάχη για τη δεύτερη θέση ανοίγει, αφού η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ (14,92%) και του ΠΑΣΟΚ (12,79%) ανέρχεται στις δύο μονάδες.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Βροχή οι παραιτήσεις στο Νοσοκομείο Σερρών – «Θα μπαίνατε σε ένα αεροπλάνο που ο πιλότος είχε να κοιμηθεί 24 ώρες;»

Περισσότερες από 20 παραιτήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Νοσοκομείο Σερρών, υπέβαλαν οι γιατροί.

Tου Λευτέρη Καρχιμάκη : Το διακύβευμα είναι ένα - Μια δυνατή Ελλάδα, σε μια δίκαιη Ευρώπη

Στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον των πολιτών της «Γηραιάς Ηπείρου» κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρα είναι.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Έρευνα διαΝΕΟσις: Ανασφαλείς, απογοητευμένοι και θυμωμένοι οι Έλληνες

Κυριαρχία αρνητικών συναισθημάτων στους Έλληνες, προβληματισμό για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα και δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον: μια μάλλον απογοητευτική εικόνα καταγράφει η νέα μελέτη της διαΝΕΟσις,

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γκαγκάτσης, δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα

Ο Μάκης Γκαγκάτσης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού είναι ο μοναδικός που κατέθεσε υποψηφιότητα για να ηγηθεί της ελληνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Πέθανε ο πατέρας του Αλέξη Χαρίτση

Μετά από θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο, πέθανε χτες βράδυ ο Βύρωνας Χαρίτσης, πατέρας του Αλέξη Χαρίτση.

Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «Καρφί» και των sites Lykavitos και Moneypress, Ηλίας Τζαφέρης

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 57 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Καρφί» και των sites Lykavitos και Moneypress, Ηλίας Τζαφέρης.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι "δαίμονες" ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - Ο Δημήτρης Μαύρος της MRB εξηγεί

Για τους "δαίμονες" των τριών μεγαλύτερων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), επομένως και των αρχηγών τους, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Δημήτρης Μαύρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της http://ΜRB.

ΚΕΔΕ: Με παρέμβαση Δούκα έρχονται κινητοποιήσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ είχαμε χθες στο Αγρίνιο και εκτός από το Ψήφισμα του ΔΣ για άμεση διακοπή του πολέμου στη Γάζα, είχαμε και τη παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα,

Ευρωεκλογές 2024: Πόσοι έχουν ήδη ψηφίσει με επιστολική – Πότε θα ανακοινωθεί το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα

Περισσότεροι από 155.000 είναι μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι φάκελοι με την επιστολική ψήφο που έχουν φτάσει μέσω κούριερ στο κέντρο διαλογής επιστολικής ψήφου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – Νεκρός 22χρονος οδηγός, έπεσε πάνω σε κολώνα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί στη λεωφόρο Δενδροποτάμου, δυτικά της Θεσσαλονίκης.