Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συνεδριάζει στις 14.00 το υπουργικό


Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και η θεσμοθέτηση των δημοψηφισμάτων, είναι μερικά από τα θέματα που θα εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό στις 14.00. Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί (στη 1 μ.μ. στη Βουλή) με αντικείμενο την υπόθεση των στημένων αγώνων και γενικότερα την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θα είναι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και η ανάκτηση της αξιοπιστίας του.
Ο πρόεδρος της UEFA αναμένεται στην Αθήνα με άλλους αξιωματούχους της UEFA.
Αναλυτικά στη συνεδρίαση του υπουργικού θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
1. Σχέδιο νόμου: Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2. Σχέδιο νόμου: Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών
3. Σχέδιο νόμου: Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις
4. Σχέδιο νόμου: Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος
5. Σχέδιο νόμου: Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου