Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση των ταξί στη Βουλή το απόγευμα


Συγκέντρωση των ταξί στη Βουλή το απόγευμα
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται ιδιοκτήτες ταξί - που αντιδρούν στο άνοιγμα τού επαγγέλματός τους - και το υπουργείο Υποδομών. Οπως επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας τού ΣΑΤΑ Κώστας Δήμος, «οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να ανασταλούν αν δεν συνδεθεί ο αριθμός των αδειών των ταξί με τον πληθυσμό μιας περιοχής». Την ίδια ώρα, πηγές τού Υποδομών ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρόκειται να παρεκκλίνουν από τη γραμμή που είναι απελευθέρωση με κανόνες».

Από το Υποδομών θεωρούν ότι η θέση των αυτοκινητιστών να γίνει σύνδεση των αδειών με τον πληθυσμό στην πράξη σημαίνει «να μη δοθούν νέες άδειες ταξί». Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν: «Αν σήμερα έμπαινε το κριτήριο να δίνεται μια άδεια ταξί ανά κάτοικο, κανείς από τους αυτοκινητιστές δεν θα δεχόταν».
Οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν για σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση στο ΣΑΤΑ και πορεία στη Βουλή την ώρα της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών, όπου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση τού επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.
Πηγές τού Υποδομών έλεγαν χθες ότι ο Γιάννης Ραγκούσης δεν πρόκειται να αλλάξει στάση ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του ΚΤΕ. «Πρόκειται για ενημέρωση βουλευτών και όχι δεσμευτικό όργανο», έλεγαν χαρακτηριστικά.
«Συνεχίζουμε τον διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί με στόχο την απελευθέρωση τού επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες», τόνισε χθες το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Οπως είπε, «σε σύντομο χρονικό διάστημα ο υπουργός Υποδομών θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις με βάση τις οποίες θα γίνει ανοιχτή και ενδελεχής διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερομένους».
Παρέμβαση υπέρ του ανοίγματος της αγοράς των ταξί έκανε χθες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμέλια Τόρες. «Είναι ένα μέτρο που θα οδηγήσει στην αύξηση τού ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Είναι ένα μέτρο υπέρ της ανάπτυξης και συνεπώς θα πρέπει να προωθηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έδωσε χθες παραγγελία στους ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών να υπολογίσουν τα διαφυγόντα κέρδη από τις καταλήψεις σε σταθμούς διοδίων και αρχαιολογικούς χώρους. Ο στόχος είναι να διεκδικήσει το Δημόσιο τα χρήματα από την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί. Η παραγγελία του Λέανδρου Ρακιντζή έρχεται λίγα 24ωρα μετά την εισαγγελική παραγγελία που ορίζει να οδηγούνται στο Αυτόφωρο όσοι ιδιοκτήτες ταξί συλλαμβάνονται να εμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων και λιμανιών.
Κινητοποιήσεις. Με συμβολικές καταλήψεις σε σταθμούς διοδίων συνεχίστηκαν και χθες οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί. Στην Αττική οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν στα διόδια της Μάνδρας και των Αφιδνών όπου σήκωσαν τις μπάρες και παρότρυναν τους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν διόδια. Οι καταλήψεις ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα. Ιδιο σκηνικό και στον σταθμό διοδίων τού Ρίου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος τού Αντιρρίου.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου